Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2010

Η χρήση laptop επί των γονάτων μειώνει την παραγωγή σπέρματος

Η χρήση του laptop -φορητού υπολογιστή- πάνω στα γόνατα έχει εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις στην αναπαραγωγική υγεία των ανδρών, αναφέρεται σε πρόσφατη έρευνα. Υπάρχουν ελάχιστα που μπορούν να γίνουν για το θέμα αυτό, εκτός από το να γίνεται η χρήση του φορητού υπολογιστή πάνω σε σταθερή επιφάνεια, δηλώνει ο Γελίμ Σεϊνκίν, ουρολόγος του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης στο Στόνι Μπρούκ, που ήταν ο επικεφαλής της έρευνας η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Fertility and Sterility.
Στη μελέτη χρησιμοποιήθηκαν θερμόμετρα για να μετρηθεί η θερμοκρασία των όσχεων σε 29 νεαρούς άνδρες που δούλευαν ισορροπώντας το laptop πάνω στα πόδια τους. Ακόμα και με τη χρήση ενός προστατευτικού pad κάτω από τον φορητό υπολογιστή η περιοχή των όσχεων υπερθερμαίνεται πάρα πολύ γρήγορα.

"Εκατομμύρια των εκατομμυρίων άνδρες χρησιμοποιούν laptops σήμερα και ειδικότερα αυτοί που βρίσκονται στην αναπαραγωγική ηλικία", δηλώνει ο Σεϊνκίν και συνεχίζει "μέσα σε 10 ή 15 λεπτά η θερμοκρασία των όσχεων είναι πολύ υψηλότερη από το όριο ασφαλείας, αλλά οι χρήστες των υπολογιστών δεν το καταλαβαίνουν".
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αμερικανικής Ουρολογικής Εταιρίας, σχεδόν ένα στα έξι ζευγάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζει προβλήματα γονιμότητας.
ΠΗΓΕΣ: REUTERS 
ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.