Εισακούστηκαν από Ν. Δένδια οι προτάσεις μας για δημιουργία Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας


"Ανάπτυξη Αμυντικής Βιομηχανίας μέσω ενός Σχεδίου Αμυντικών Δυνατοτήτων", ήταν η παρουσίαση μου στις 17 Μαι. 2019 στο "7 ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ EXPOSEC-DEFENSEWORLD - ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ"

Στην ανωτέρω πρότασή, που αποτελεί τον Οδικό χάρτη για την αναγέννηση της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:


Εργαλεία πολιτικών Αμυντικής Βιομηχανίας

  • Πρόγραμμα-Σχέδιο Ικανοτήτων Αμυντικής Βιομηχανίας: 

Πλαισιώνει και καθοδηγεί τη συμμετοχή της αμυντικής βιομηχανίας σε μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα. 

  • Κέντρο Αμυντικής καινοτομίας και τεχνολογιών αιχμής: 
Υποστηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που εισέρχονται ή εργάζονται στην αμυντική βιομηχανία. Χρηματοδοτεί την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών με τη δυνατότητα ενίσχυσης των αμυντικών δυνατοτήτων. Επικεντρώνεται στην έρευνα και τις επενδύσεις που σχετίζονται με τεχνολογίες αιχμής...
Οι προτάσεις αυτές εστάλησαν με e-mail στις 2 Ιαν. 2023, στον κ.Πρωθυπουργό & ΥΕΘΑ 

Χθες 1 Νοε. 2023, ο  κ. ΥΕΘΑ δήλωσε:
Το προσεχές διάστημα έρχεται ένα νομοθέτημα, το οποίο έχει τεράστια φιλοδοξία "να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα καινοτομίας και ενίσχυση της αμυντικής ελληνικής βιομηχανίας". Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Real FM και το δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου..."

Υ.Γ
Κλείνοντας θα ήθελα να αναφέρω πως χαίρομαι που οι προτάσεις μου στον κ.Πρωθυπουργό & ΥΕΘΑ από τις αρχές του 2023 με θέμα: "Ανάπτυξη Αμυντικής Βιομηχανίας μέσω ενός Σχεδίου Αμυντικών Δυνατοτήτων" εισακούστηκαν & υιοθετήθηκαν από τον κ. ΥΕΘΑ...

Διαβάστε την πρόταση μας ΕΔΩ

Σχόλια