Ο Ζελένσκι δηλώνει σοκαρισμένος με την άρνηση του Ισραήλ να του δώσει το "Iron Dome"...


Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε «σοκαρισμένος» από την αποτυχία του Ισραήλ να δώσει στο Κίεβο αντιπυραυλικά συστήματα για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των ρωσικών επιθέσεων
, σύμφωνα με συνέντευξη που δόθηκε στη δημοσιότητα το Σάββατο. 

Ο Ζελένσκι ζητούσε τα όπλα λίγο μετά την έναρξη του πολέμου τον Φεβρουάριο. Ανέφερε το σύστημα Iron Dome του Ισραήλ, το οποίο χρησιμοποιείται συχνά για την αναχαίτιση ρουκετών που εκτοξεύονται από Παλαιστίνιους μαχητές στη Γάζα. 

«Δεν ξέρω τι συνέβη στο Ισραήλ. Είμαι ειλικρινά, ειλικρινά – είμαι σοκαρισμένος, γιατί δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορούσαν να μας δώσουν συστήματα αεροπορικής άμυνας», είπε. Ο Ζελένσκι έκανε τις παρατηρήσεις σε συνέντευξή του σε Γάλλους δημοσιογράφους την Τετάρτη. Το γραφείο του έδωσε στη δημοσιότητα ηχογράφηση της συνέντευξης το Σάββατο. 

Τα σχόλια του Ζελένσκι ήταν πιο έντονα από αυτά που έκανε τον Μάρτιο, όταν επέπληξε το Ισραήλ για την απροθυμία του να στείλει όπλα . Εκείνη την εποχή, το Ισραήλ ήταν αδέσμευτο, λέγοντας ότι θα βοηθούσε την Ουκρανία όσο περισσότερο μπορούσε.

Το Ισραήλ, το οποίο έχει καταδικάσει τη ρωσική εισβολή, είναι επιφυλακτικό για την ένταση των σχέσεων με τη Μόσχα, έναν ισχυρό μεσολαβητή στη γειτονική Συρία όπου οι ισραηλινές δυνάμεις επιτίθενται συχνά σε φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές. «Καταλαβαίνω – έχουν μια δύσκολη κατάσταση, όσον αφορά την κατάσταση με τη Συρία και τη Ρωσία», είπε ο Ζελένσκι, προσθέτοντας ότι δεν προβαίνει σε κατηγορίες. «Αναφέρω τα γεγονότα. Οι συνομιλίες μου με την ισραηλινή ηγεσία δεν έχουν βοηθήσει την Ουκρανία».

Σχόλια