Στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη μεταξύ των κινεζικών drone που πετούν πάνω από νησιά της Ταϊβάν


Ο στρατός της Ταϊβάν είναι πλέον οπλισμένος με όπλα εμπλοκής και εξουσιοδοτημένος να καταρρίπτει drones

Τα κινεζικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων και στρατιωτικών, συνεχίζουν να πετούν στους ουρανούς πάνω από την Ταϊβάν, αφού ο στρατός κατέρριψε ένα drone στην απομακρυσμένη κομητεία Kinmen την περασμένη εβδομάδα.

Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν δήλωσε ότι δύο συνεχόμενες ημέρες, μη επανδρωμένα αεροσκάφη του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA) εντοπίστηκαν να πετούν σε περιοχές γύρω από το νησί, συμπεριλαμβανομένου ενός μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος τακτικής αναγνώρισης BZK-007 που πέρασε στη ζώνη αεράμυνας της Ταϊβάν (air defense identification zone-ADIZ) την Δευτέρα.

Η ADIZ είναι μια περιοχή όπου τα ξένα αεροσκάφη παρακολουθούνται και αναγνωρίζονται πριν εισέλθουν στον εναέριο χώρο μιας χώρας.

Το υπουργείο δημοσίευσε επίσης τη διαδρομή πτήσης του BZK-007 που εντοπίστηκε μέσα στο ADIZ της Ταϊβάν, ανατολικά της μέσης γραμμής του στενού της Ταϊβάν. Είναι η πρώτη φορά που δημοσιοποιούνται τέτοιες πληροφορίες.

Το BZK-007 είναι εγχώριο UAV της Κίνας, που κατασκευάζεται από την Guizhou Aircraft Industry Corporation. Είναι εξοπλισμένο με κάμερες υπερύθρων και αισθητήρες τηλεχειρισμού για σκοπούς αναγνώρισης.

Ένα άλλο UAV εντοπίστηκε την Κυριακή, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το Lion και το Little Kinmen είναι δύο από τα πολυάριθμα νησιά στην κομητεία Kinmen, 180 χιλιόμετρα (112 μίλια) από το κύριο νησί της Ταϊβάν αλλά λιγότερο από 10 χιλιόμετρα (6 μίλια) από την Κίνα.

Συχνές εισβολές

Από τα μέσα Αυγούστου, εμπορικού τύπου drones έχουν εντοπιστεί να πετούν συχνά πάνω από το Kinmen και σε αρκετές περιπτώσεις, βρήκαν τον Ταϊβανέζικο στρατό απροετοίμαστο.

Στις 16 Αυγούστου, ένα βίντεο κλιπ που το κοινό της Ταϊβάν έκρινε «πολύ ντροπιαστικό» δημοσιεύτηκε στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει δύο στρατιώτες Kinmen να πετάνε πέτρες σε ένα κινεζικό drone όταν πετούσε πάνω από τη μονάδα τους.

Στη συνέχεια, ο στρατός της Ταϊβάν απέκτησε όπλα παρεμβολής drones στο Kinmen και εξουσιοδότησε τους στρατιώτες να πυροβολούν προειδοποιητικές βολές και φωτοβολίδες σήμανσης ως αντίμετρα.

Την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι τα στρατεύματα θα αρχίσουν να καταρρίπτουν κινεζικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αν δεν λάβουν υπόψη τις προειδοποιήσεις και εξακολουθήσουν να πετούν στον εναέριο χώρο πάνω από τα περιορισμένα ύδατα της Ταϊβάν.

rfa.org

Σχόλια