Έτσι υπερασπίζεται η εθνική κυριαρχία ...Η Ταϊβάν χθες μετά από προειδοποιητικές φωτοβολίδες κατέρριψε drone στα σύνορα με Κίνα


Η Ταϊβάν ανέφερε ότι κατέρριψε ένα drone πάνω σε ένα από τα νησιά της που βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα από την ηπειρωτική Κίνα. 

Το drone εντοπίστηκε λίγο μετά το μεσημέρι της Πέμπτης πάνω από το Lion Islet, ενός μικρού νησιού στην ομάδα της κομητείας Kinmen, που ελέγχεται από την Ταϊβάν και βρίσκεται περίπου 4 χιλιόμετρα (2,5 μίλια) από την ακτή Xiamen, στην Κίνα. 

Η Διοίκηση Aεράμυνας Kinmen, κλάδος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ταϊβάν, δήλωσε ότι το drone καταρρίφθηκε αφού οι προειδοποιητικές φωτοβολίδες απέτυχαν να το απομακρύνουν. 

Αυτό είναι το τελευταίο σε μια σειρά παρόμοιων περιστατικών που έχουν σημειωθεί κοντά στην υπεράκτια ομάδα νησιών. 

Άγνωστα drones έχουν αναφερθεί στην περιοχή Kinmen για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που καταρρίπτεται από την Ταϊβάν. Την Τρίτη, οι Ταϊβανοί στρατιώτες εκτόξευσαν φωτοβολίδες σε τρία μη αναγνωρισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που πέταξαν κοντά στο Κινμέν και προειδοποιητικές βολές σε ένα που εισήλθε ξανά στην περιοχή.

Δεν είναι σαφές ποιος πετά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αν και το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε την Πέμπτη ότι «δεν γνώριζε την κατάσταση» και ότι «είναι άσκοπο (η Ταϊβάν) να υπερβάλλει την ένταση». 

Μετά το περιστατικό της Τρίτης, η Πρόεδρος της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ-γουέν είπε ότι έδωσε εντολή στο υπουργείο Άμυνας να λάβει «ισχυρά αντίμετρα» ενάντια σε, όπως είπε, κινεζικές τακτικές πολέμου της "γκρίζας" ζώνης. 

Την Τετάρτη, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ταϊβάν ενίσχυσε αυτό το μήνυμα σε μια διεθνή συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε ως απάντηση στις κινεζικές στρατιωτικές ασκήσεις τον Αύγουστο, λέγοντας ότι «θα ενεργήσει σύμφωνα με τις επιχειρησιακές εντολές για την άσκηση των δικαιωμάτων μας για αυτοάμυνα». 

Οι εντάσεις μεταξύ Ταϊβάν και ηπειρωτικής Κίνας έχουν αυξηθεί μετά την επίσκεψη της προέδρου των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι στην Ταϊπέι τον Αύγουστο. 

cnn.com

Υ.Γ

Όπως σας είχαμε ενημερώσει από την περασμένη Τρίτη...

Η Ταϊβάν θα καταρρίπτει κινεζικά drone που παραβιάζουν εθνικό εναέριο χώρο & αγνοούν τις προειδοποιήσεις 

Σχόλια