Η Ταϊβάν θα καταρρίπτει κινεζικά drone που παραβιάζουν εθνικό εναέριο χώρο & αγνοούν τις προειδοποιήσεις...Εμείς;


Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ταϊβάν (MND) την Κυριακή (28 Αυγούστου) ανακοίνωσε ότι, στρατιώτες θα καταρρίπτουν κινεζικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη
, που δεν λαμβάνουν υπόψη τις προειδοποιήσεις, αφού εμφανίστηκαν ακόμη πλάνα που δείχνουν κινεζικά drone να υπονομεύουν τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ταϊβάν. 

Φωτογραφίες και βίντεο εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στον κινεζικό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Weibo, δείχνουν κινεζικά drone να παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της Ταϊβάν και να τραβούν κοντινά πλάνα Ταϊβανών στρατιωτών, οι οποίοι σε μια περίπτωση εθεάθησαν να πετάνε πέτρες σε ένα drone. Στο πιο πρόσφατο περιστατικό το Σάββατο (27 Αυγούστου), ένα κινεζικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατέγραψε πλάνα Ταϊβανέζων στρατιωτών στην πόλη Lieyu της κομητείας Kinmen. 

 

Την Κυριακή (28 Αυγούστου), η Διοίκηση Aεράμυνας του Kinmen δήλωσε ότι, σύμφωνα με τις τυπικές επιχειρησιακές διαδικασίες, εκτόξευσαν προειδοποιητικές φωτοβολίδες στο drone και διατήρησαν επιτήρηση και σε υψηλή κατάσταση εγρήγορσης. Στη συνέχεια, ανέφεραν ότι όταν εμφανιστούν μελλοντικές εισβολές drone, ο Στρατός θα λάβει τα απαραίτητα αντίμετρα για να «διώξει» τα drones, όπως σφυρίχτρες, ραδιοφωνικές προειδοποιήσεις και εκτόξευση φωτοβολίδων, αλλά εάν το UAV δεν απομακρυνθεί, θα το καταρρίψουν."

Στις 24 Αυγούστου, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (MND) δήλωσε ότι, για τη βελτίωση της ασφάλειας της αεροπορίας και των αμυντικών δυνατοτήτων εν καιρώ πολέμου, θα κατασκευαστούν τηλεκατευθυνόμενα αμυντικά συστήματα αντι-drone σε 45 εγκαταστάσεις σε όλη την Ταϊβάν από το 2022 έως το 2026. Σύμφωνα με το Liberty Times, περισσότερα από 4,3 δισεκατομμύρια NT $ (141 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) έχουν διατεθεί για συστήματα αντι drone κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Υπήρξαν 23 εισβολές κινεζικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών πάνω από την κομητεία Κίνμεν, από τότε που η πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι επισκέφθηκε την Ταϊβάν στις αρχές Αυγούστου.

taiwannews.com

Σχόλια