Η USAF ανέπτυξε drone "Phoenix Ghost" ειδικό για τις ανάγκες της Ουκρανίας...

 Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ανέπτυξε το νέο σύστημα drone "Phoenix Ghost", για να καλύψει τις ανάγκες της Ουκρανίας, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Πενταγώνου. 

Το νέο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ για την Ουκρανία περιλαμβάνει περισσότερα από 121 συστήματα Phoenix Ghost, ανέφερε το Πεντάγωνο. 

«Αυτό αναπτύχθηκε γρήγορα από την Πολεμική Αεροπορία ως απάντηση ειδικά στις ουκρανικές απαιτήσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι σε δηλώσεις εκτός κάμερας σε δημοσιογράφους. 

 «Παρέχει παρόμοιες δυνατότητες με τη σειρά μη επανδρωμένων συστημάτων Switchblade  — παρόμοιες δυνατότητες, αλλά όχι τις ίδιες ακριβώς», είπε ο Κίρμπι . "Υπάρχουν διαφορές στο εύρος των δυνατοτήτων του Phoenix Ghost." 

Αλλά ο Κίρμπι δεν ανέφερε ποιες είναι οι διαφορές στις δυνατότητες μεταξύ των συστημάτων Switchblade και Phoenix Ghost. Ο Κίρμπι είπε επίσης ότι το νέο σύστημα θα απαιτήσει «ελάχιστη εκπαίδευση για καταρτισμένους χειριστές UAS» και ότι το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ «επεξεργάζεται» αυτές τις απαιτήσεις με τον ουκρανικό στρατό.

Σχόλια