Ο Ουκρανός πρέσβης στη Γερμανία που εγκαλούσε τον ΠτΔ της Γερμανίας...αποκαλεί ήρωα τον συνεργάτη των Ναζί Στέπαν Μπαντέρα


Από την παράνομη εισβολή & έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και των φρικαλεοτήτων του Πούτιν, ο Ουκρανός πρεσβευτής στη Γερμανία Andriy Melnyk, είναι συχνός συνομιλητής σε ειδησεογραφικά προγράμματα ή talk show, όπου δεν μασάει τα λόγια του για την κριτική και απαιτήσεις σε όπλα από τους Γερμανούς πολιτικούς. 

Ο Ουκρανός πρέσβης Μένλικ είναι αυτός που πρωτοστάτησε στην ακύρωση της επίσκεψης του ΠτΔ Σταινμάιερ στο Κίεβο... Στις 13 Απρ. 2022 απηύθυνε μέσω τηλεοπτικής εκπομπής ανοιχτή πρόκληση για το Κίεβο στον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, λέγοντας ότι είναι ευπρόσδεκτος, εάν φυσικά δεν πάει με άδεια χέρια, αλλά με προσφορά βαρέως οπλισμού. «Γι αυτό θα χαρεί ιδιαιτέρως ο πρόεδρος της χώρας μου (Βολοντίμιρ Ζελένσκι)», ανέφερε ο Αντρίι Μέλνικ στο τηλεοπτικό δίκτυο ProSieben. 

Δείτε το τουίτ που ανέβασε ο Πρέσβης Μένλικ το 2015, αποκαλώντας ήρωα τον συνεργάτη των Ναζί Στεφάν Μπαντέρα...

 

 Δείτε και χαρακτηριστικά σχόλια... 




Γράφει για το θέμα η Γερμανική  Frankfurter Rundschau 

Ο Μένλικ, ο οποίος έγινε Πρέσβης το 2014 έχει προκαλέσει πολιτικές αναταραχές στο παρελθόν. Το 2015, για παράδειγμα, προκάλεσε τη δυσαρέσκεια της Bundestag, όταν δημοσιοποίησε στο Twitter την επίσκεψή του στο Μόναχο στον τάφο του αρχηγού εθνικιστικών οργανώσεων και συνεργάτη των Ναζί Στέπαν Μπαντέρα.

Ο Μπαντέρα, τον οποίο ο Μέλνικ ανέφερε ως «ο ήρωάς μας», ήταν καθοδηγητής των Ουκρανών εθνικιστών (OUN), συνεργάστηκε με τη Βέρμαχτ κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και θεωρείται σε μεγάλο βαθμό εγκληματίας πολέμου. Η επίσκεψη στον τάφο του Μπαντέρα προκάλεσε αντιδράσεις στην Bundestag. Ο υπουργός Εξωτερικών του SPD, Μάικλ Ροθ, αναφέρθηκε στην ενέργεια αυτή, ως εξής σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης: «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ενημερώθηκε για ένα tweet του Ουκρανού πρεσβευτή, στο οποίο αναφέρει την επίσκεψή του στον τάφο του Μπαντέρα. Ο Ουκρανός πρέσβης γνωρίζει καλά τη θέση μας επ' αυτού. Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση καταδικάζει τα εγκλήματα που διέπραξε η Οργάνωση Ουκρανών Εθνικιστών, OUN, εν μέρει υπό την καθοδήγηση του Μπαντέρα, εναντίον Πολωνών, Εβραίων και Ουκρανών πολιτών και αξιωματούχων. Με αυτόν τον τρόπο, γνωρίζει ότι ένα σημαντικό ποσοστό αυτών των εγκλημάτων διαπράχθηκαν σε συνεργασία με τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής».

Σχόλια