Deutsche Welle : Ευπρόσδεκτος ο Σολτς αλλά με βαρύ οπλισμό για την Ουκρανία δήλωσε ο Ουκρανός πρέσβης στο Βερολίνο

Χθες βράδυ ο Ουκρανός πρέσβης στο Βερολίνο απηύθυνε μέσω τηλεοπτικής εκπομπής ανοιχτή πρόκληση για το Κίεβο στον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, λέγοντας ότι είναι ευπρόσδεκτος, εάν φυσικά δεν πάει με άδεια χέρια, αλλά με προσφορά βαρέως οπλισμού. «Γι αυτό θα χαρεί ιδιαιτέρως ο πρόεδρος της χώρας μου (Βολοντίμιρ Ζελένσκι)», ανέφερε ο Αντρίι Μέλνικ στο τηλεοπτικό δίκτυο ProSieben.

Άμεση ήταν όμως η αντίδραση του αντιπροέδρου των Φιλελευθέρων, Βόλφγκαγκ Κουμπίκι, ο οποίος ανέφερε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεω dpa ότι δεν μπορεί να φανταστεί ένα ταξίδι Γερμανού καγκελαρίου σε μια χώρα, όπου ο αρχηγός του γερμανικού κράτος είναι «ανεπιθύμητος». 

Δήμητρα Κυρανούδη, Βερολίνo

dw.com

Υ.Γ

Το τελευταίο διάστημα, ο πρέσβης της Ουκρανίας στη Γερμανία 'Αντρι Μέλνικ ασκεί έντονη κριτική στον κ. Σταϊνμάιερ για την πολιτική που άσκησε πρώτα ως επιτελάρχης της καγκελαρίας υπό τον Γκέρχαρντ Σρέντερ και κατόπιν ως υπουργός Εξωτερικών. 

«Για τον Σταϊνμάιερ, η σχέση με τη Ρωσία ήταν και παραμένει κάτι θεμελιώδες, έως και ιερό, ό,τι και αν συμβαίνει. Δεν παίζει ρόλο ούτε ο πόλεμος. 

Σχόλια