Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021

Κοιτάσματα υδρογονανθράκων υπάρχουν στην χώρα μας...Να μας πουν ξεκάθαρα γιατί δεν τα θέλουν (βίντεο)


10 Απρ. 2019

Τι συμβαίνει με τα κοιτάσματα πετρελαίου στην Ελλάδα; Ο Δ.Σ. θυγατρικής των ΕΛΠΕ στην ΕΡΤ

Ο ΔΣ των ΕΛΠΕ μίλησε για τις έρευνες υδρογονανθράκων, για κοιτάσματα και δυνητικά έσοδα του Ελληνικού δημοσίου...

Ομιλία Κ. Μητσοτάκη στη Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Ναι, μπορεί να υπάρχει και εξορυκτική δραστηριότητα πετρελαίου εντός προστατευόμενων περιοχών. Το ζήτημα επί της αρχής, αν πρέπει ή αν δεν πρέπει να κάνουμε εξορύξεις πετρελαίου, είναι ένα επιχείρημα το οποίο είμαι διατεθειμένος να το συζητήσω.

Προφανώς η Κυβέρνηση έχει την άποψή της. Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις μπορεί να έχουν μια άλλη άποψη και ξέρετε ότι αυτή η συζήτηση μπορεί να είναι και περί όνου σκιάς τελικά. Διότι με τις τιμές του πετρελαίου εκεί που βρίσκονται σήμερα είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν υπάρχει πραγματικό επιχειρηματικό ενδιαφέρον για νέες εξορύξεις πετρελαίου στη χώρα μας. Εδώ η μία υφιστάμενη πετρελαιοπηγή στον Πρίνο, η οποία λειτουργεί αδιάλειπτα εδώ και 45 χρόνια, χωρίς καμία -πρέπει να το τονίσουμε αυτό- περιβαλλοντική επιβάρυνση για την περιοχή της Καβάλας, χωρίς κανένα ατύχημα, αυτή τη στιγμή κινδυνεύει, πολύ απλά διότι η επένδυση αυτή και η υφιστάμενη παραγωγική δραστηριότητα, με πλήρεις αποσβέσεις πια, δεν βγαίνει με τις υφιστάμενες τιμές του πετρελαίου. Άρα είναι πολύ πιθανό ότι και όλη αυτή η συζήτηση να είναι μια συζήτηση που θα ξεπεραστεί από τις ίδιες τις εξελίξεις στην αγορά της ενέργειας. 

Καθόλου τυχαίες δεν ήταν οι προχθεσινές δηλώσεις το Arab News του Νίκου Δένδια...ο οποίος δήλωσε Η Ελλάδα πιστεύει στις ΑΠΕ, δεν πρόκειται να κάνει εξορύξεις για αέριο & πετρέλαιο στην Α. Μεσόγειο...

Δείτε τώρα το σχετικό βίντεο...

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.