Δένδιας: Η Ελλάδα πιστεύει στις ΑΠΕ, δεν πρόκειται να κάνει εξορύξεις για αέριο & πετρέλαιο στην Α. Μεσόγειο...(βίντεο)


Η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται για γεωτρήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, δηλωσε ο Νίκος Δένδιας
μιλώντας στο αραβικό δίκτυο Arab News και μας έβαλε σε περίεργες σκέψεις.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Δένδιας δηλωσε:

Αναλύοντας τις διαμάχες που εμπλέκουν την Τουρκία, την Ελλάδα και την Κύπρο σχετικά με τη γεώτρηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Νίκος Δένδιας είπε: «Η Ελλάδα πιστεύει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αρχίσει να σκάβει τον βυθό της Μεσογείου για να βρει αέριο, για να βρει πετρέλαιο, για έναν πολύ, πολύ απλό λόγο:

«Χρειαζόμαστε 10 ή 20 χρόνια για να το βρούμε και να το εκμεταλλευτούμε, και από οικονομική άποψη θα ήταν πολύ πιο ακριβό από το πετρελαιο της Σαουδικής Αραβίας για παράδειγμα. Έτσι, δεν οραματίζομαι την Ελλάδα ως χώρα παραγωγής πετρελαίου!

«Και με όλο τον σεβασμό, το Αιγαίο, για παράδειγμα, είναι ένας επίγειος παράδεισος. Δεν σκοπεύουμε να μετατραπεί σε «κόλπο του Μεξικού».

Η Ελλάδα επιθυμεί να έχει πολύ καλές σχέσεις με το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, αλλά η Ελλάδα δεν σχεδιάζει στο άμεσο μέλλον να γίνει χώρα παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου».

Αυτά είπε ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Και πλέον η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει εάν τα είπε για να καλοπιάσει τους άραβες ή εάν είναι πλέον η επίσημη κυβερνητική πολιτική στο θέμα διασφάλισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσογείο.

  Υ Γ

Υ.Γ. Στην Ελλάδα γενικότερα οι τοποθετήσεις των πολιτικών μας για τα κοιτάσματα του πετρελαίου και τον ορυκτό μας πλούτο είναι πάντα αρκετά περίεργες.

 

Με εξαίρεση τον Κωνσταντίνο Καραμανλή οι υπόλοιποι δεν ενθουσιαζόντουσαν   και τόσο πολύ.

Μάλιστα ο Παπανδρέου βρήκε πετρέλαιο μέσα σε δυο χρόνια. 

Σχόλια

  1. 'Ε, λοιπόν οι κυβερνώντες έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν. Ακόμα δε στέγνωσε το μελάνι από αυτά που γράφτηκαν για τον κ. Δένδια για τη στάση του στην Τουρκία και τις θέσεις που εξέφρασε εκεί, που ανέβασαν το ηθικό του Έλληνα και αισθάνθηκε λίγη υπερηφάνια και μέσα σε 48 ώρες όλα τα φέρνει τούμπα ο ίδιος άνθρωπος με μια του δήλωση. Μάλλον κάποιος τράβηξε το αυτί (Αμερικάνοι) στον κ. Μητσοτάκη και άρον άρον τα μάζεψε ο άνθρωπος. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι του τράβηξαν το αυτί και αυτός κόλωσε. Έβαλε τον Δένδια να δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται λέει η Ελλάδα για φυσικό αέριο και πετρέλαιο. Και τότε γιατί όλα αυτά που πέρασαν οι Έλληνες φαντάροι, εθνοφύλακες κ.λ.π στη στεριά και κυρίως οι ναύτες και οι λιμενικοί στη θάλασσα εδώ και 8 μήνες; Εγώ που θεωρώ τον ευατό μου ως τον μέσο; νου, αντιλαμβάνομαι ότι μέχρις εκεί ήτανε.Ο κος Δένδιας με αυτή του τη δήλωση είπε στην Τουρκία δικά σας όλα τα υπόλοιπα. Τέρμα η ΑΟΖ μετά τον 28 μεσημβρινό, άντε να παρακαλέσουμε να ληφθεί υπόψη και μια μύτη που προεξέχει εκεί στη βόρεια Ρόδο προς τα ανατολικά, Ξεχάστε την υπόλοιπη ΑΟΖ με την Αιγυπτο και την Κύπρο. Ξεχάστε το Καστελόριζο. ΡΕ μας κοροϊδεύετε; Μη κάνετε κανένα αστείο. Αν ισχύουν όλα αυτά, στηλώστε τα πόδια και βγείτε να μιλήσετε στους Έλληνες, αν θέλετε να επιζήσετε πολιτικά. Αν πάλι δεν αντέχετε, γιατί αυτά τα θέματα δεν είναι για παιδιά, παραιτηθείτε όσο είναι καιρός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.