Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020

Οι τούρκοι απαιτούν διάλογο με "μπούσουλα" μελέτες ιδρύματος που χρηματοδοτεί ο Σόρος

Του Μπάμπη Παπασπύρου

Ας θυμηθούμε τις δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ Ακσόι , σχετικά με τη κοινή δήλωση των 7 στην Κορσική:

"Καλούμε την Ελλάδα να εγκαταλείψει τους ισχυρισμούς της κατά του διεθνούς δικαίου και της μαξιμαλιστικές θέσεις της στο θέμα θαλάσσιας δικαιοδοσίας. Για να μειωθεί η ένταση, πρέπει η Ελλάδα να αποσύρει τα πολεμικά της πλοία γύρω από το ερευνητικό μας πλοίο Oruç Reis, να υποστηρίξει την πρωτοβουλία του ΝΑΤΟ να αποστρατικοποιήσει τα νησιά του Αν.Αιγαίου συμπεριλαμβανομένου του Καστελόριζου και να θέσει τέρμα στην αυξανόμενη πίεση στην «τουρκική μειονότητα» της Δυτικής Θράκης. Για να γίνει διάλογος και συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο η Ελλάδα πρέπει να καθίσει στο τραπέζι με την Τουρκία χωρίς προϋποθέσεις και οι Ελληνοκύπριοι να συνεργαστούν με τους Τουρκοκύπριους, & για την  κατανομή εσόδων για έρευνα & εκμετάλλευση των  υδρογονανθράκων."

Η Κατάπτυστη δήλωση εκπροσώπου ΥΠΕΞ τουρκίας και οι παρανοϊκές απαιτήσεις της σε ότι αφορά τα θέματα με Ελλάδα και Κύπρο...κατά ένα περίεργο τρόπο έχουν προταθεί & επικοινωνηθεί από το 2011, από το International Crisis Group (ICG), που χρηματοδοτείται από τον Σόρος όπως σας είχαμε ενημερώσει ΕΔΩ..

Δείτε τα σχετικά αποσπάσματα των μελετών του ICQ "Τουρκία και Ελλάδα Καιρός  να επιλυθεί η διένεξη στο Αιγαίο" & "Το Δώρο της Αφροδίτης: Μπορεί το Φυσικό Αέριο να Ενεργοποιήσει Έναν Νέο Διάλογο;"...που αναφέρονται σε Ελλάδα & Κύπρο αντίστοιχα...


 

Στην ουσία οι τούρκοι ακολουθούν πέρα από την σταθερή και παρανοϊκή επεκτατική πολιτική τους...τις μελέτες του ICQ που επί μια δεκαετία κάνει "lobbying" στην Ελλάδα, και όχι μόνο, με διάφορους & διαφορετικούς παπαγάλους και αξιωματούχους στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.