ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΡΧΙΣΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟ ΣΥΡΙΖΟΚΥΝΗΓΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ…
Εκτός από τις αυτοδιοικητικές, κάθε ψήφος λιγότερη για τον ΣΥΡΙΖΑ, βοηθά τη μνημονιακή αριστερά του Κουβέλη και των λοιπών εξαπτέρυγων. Διαβάστε εδώ και εδώ την αποκάλυψη του “exomatiakaivlepo” την οποία παρότι δημοσιεύσαμε δύο φορές, ΜΟΝΟ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ. Ντροπή λοιπόν στους υπόλοιπους.
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ Παν.Λαφαζάνη, Βασ.Μουλόπουλο, Ευαγγελία Αμμανατίδου – Πασχαλίδου και Μιχ.Κριτσωτάκη.
Σημαντικές διαφορές μεταξύ του ελληνικού σχεδίου για τον μηχανισμό στήριξης Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΔΝΤ και του σχεδίου που έχει συνταχθεί στα αγγλικά καταγγέλλουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Με ερώτησή τους στους υπουργούς Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου και Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παν.Λαφαζάνης, Βασ.Μουλόπουλος, Ευαγγελία Αμμανατίδου – Πασχαλίδου και Μιχ.Κριτσωτάκης καταγγέλλουν ότι το κείμενο του μνημονίου στην αγγλική έκδοσή του περιέχει επιπλέον μέτρα για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό από την ελληνική έκδοση, η οποία ψηφίστηκε στη Βουλή.
Όπως καταγγέλλουν, η αγγλική έκδοση του «Μνημονίου Συνεννόησης πάνω στις Συγκεκριμένες Προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής», στην παράγραφο 2 ii, προβλέπει τα εξής επιπλέον μέτρα τα οποία έχουν παραλειφθεί από την αντίστοιχη ελληνική έκδοση του Μνημονίου η οποία ψηφίστηκε στη Βουλή:
1. Η αύξηση των δημοσίων δαπανών για συντάξεις να είναι κάτω από 2,5% επί του ΑΕΠ κατά την περίοδο 2010 – 2060
2. Την άμεση ισχύ της εξίσωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών – γυναικών στο δημόσιο τομέα στα 65 έτη, αντίθετα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες που κάνουν λόγο για σταδιακή εφαρμογή του σχετικού μέτρου κατά την περίοδο από το 2011 έως το 2013.
3. Μέχρι να τεθούν σε ισχύ οι νέοι κανόνες σχετικά με τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, οι νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης θα παγώσουν και θα εξεταστούν μετά την θέσπιση των νέων κανόνων. Ειδικά η τελευταία αυτή διάταξη παραβιάζει κάθε έννοια συνταγματικής νομιμότητας.
Τα παραπάνω βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ως τμήμα της αίτησης της Ελληνικής κυβέρνησης προς το ΔΝΤ για Συμφωνία Στήριξης.
Στο πλαίσιο αυτό οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορούν την κυβέρνηση για πρωτοφανή εμπαιγμό του ελληνικού λαού και της Βουλής. «Η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να αντιμετωπίζει τους Έλληνες πολίτες αλλά και τη Βουλή ως αφελείς ιθαγενείς, καθώς η αγγλική έκδοση του Μνημονίου περιέχει επιπλέον μέτρα σε σχέση με την ελληνική έκδοση», αναφέρεται στο κείμενο της σχετικής ερώτησης.
Τέλος, ρωτούν αν η κυβέρνηση σκοπεύει να εφαρμόσει κάποιο από τα παραπάνω μέτρα τα οποία αναφέρονται στην αγγλική έκδοση του Μνημονίου, αν προτίθεται να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την ενδεχόμενη νέα αυτή κοινοβουλευτική εκτροπή και αν σκοπεύει να φέρει στη Βουλή το πλήρες κείμενο του Μνημονίου για κύρωση.
Με πληροφορίες από το infoblog

Σχόλια