«Νέα αναζήτηση συμβιβασμού στο ’μακεδονικό’ ζήτημα» με αναταλλάγματα;;.


Στην επιδίωξη του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου να προωθήσει την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ αναφέρεται η Neue Zürcher Zeitung στο φύλλο του Σαββάτου με αφορμή τη συνάντηση Παπανδρέου, Γκρούεφσκι και Μπερίσα στις Πρέσπες.
Η ελβετική εφημερίδα παρατηρεί: "Αφορμή για τη συνάντηση ήταν η καλύτερη προστασία του υδροβιοτόπου των Πρεσπών. Όμως ο έλληνας πρωθυπουργός επιδιώκει πολύ περισσότερα: την αναβίωση της Διαδικασίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης των δυτικών Βαλκανίων με την ΕΕ, αλλά και την επίλυση του ανοιχτού ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
Σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο ο έλληνας πρωθυπουργός ελπίζει από την εξεύρεση συμβιβασμού με τα Σκόπια όχι μόνο σε μια επιτυχία στην εξωτερική πολιτική, αλλά και στην αναβίωση της Διαδικασίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης των δυτικών Βαλκανίων, την οποία προώθησε ως υπουργός Εξωτερικών στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στη Θεσσαλονίκη το 2003.
Προϋπόθεση ωστόσο για την εξεύρεση λύσης θα είναι ο συνομιλητής του Νίκολα Γκρούεφσκι να αποδεχθεί την ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» για όλες τις χρήσεις. Ως αντάλλαγμα, πάντα σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο, η Αθήνα θα πάψει να θεωρεί εμπόδιο το αν υπάρχει «μακεδονική εθνότητα» και «μακεδονική γλώσσα», καταλήγει η Neue Zürcher Zeitung.

Πηγή:  http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4946832,00.html

Σχόλιο:
Είχαμε γράψει για την "μυστική διπλωματία" και για τις συζητήσεις μεταξύ "Τυριού και Αχλαδιού", με το πρόσχημα του περιβάλλοντος.
( http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2009/11/blog-post_6877.html )

Αλλά ποτέ δεν περιμέναμε να "παρακαλάμε" τον Γκρουέφσκι και να δίνουμε και "αναταλλάγματα" που αφορούν σε δήθεν Μακεδονικές μειονότητες και Μακεδονική Γλώσσα.

Σχόλια

  1. δεν καταλαβε καλα,μην τολμιση και κανει καμια τετια μα....α

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.