Ιωάννης Σιδηρόπουλος*
Μια μόνιμη παρουσία της Πολεμικής Αεροπορίας της Ελλάδας στην Κύπρο, θα μπορούσε να αποτελέσει το θεμέλιο για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου κυπριακού οικοσυστήματος αεροπορικής ισχύος, βασισμένου στα αεροσκάφη F‑4 και σε εγχώριες, κυρίαρχες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης.
Πρόσφατα δημοσιεύματα στον κυπριακό Τύπο αναφέρουν ότι η Λευκωσία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο πιο μόνιμης παρουσίας ελληνικών μαχητικών στο νησί. Η συζήτηση αυτή επαναφέρει στο προσκήνιο ένα κρίσιμο στρατηγικό ζήτημα:
Μπορεί η Κύπρος να μετατρέψει τις περιστασιακές αναπτύξεις σε μια βιώσιμη, μακροπρόθεσμη αεροπορική ικανότητα;
Για περισσότερο από μισό αιώνα, η Κυπριακή Δημοκρατία λειτουργεί χωρίς δική της πολεμική αεροπορία. Παρά τις σημαντικές δυνατότητες της Εθνικής Φρουράς σε άλλους τομείς, η αεράμυνα παραμένει εξαρτημένη από επίγεια συστήματα, συμμαχική συνεργασία και περιοδική υποστήριξη από την Ελλάδα.
Η πιθανότητα μόνιμης παρουσίας ελληνικών μαχητικών δημιουργεί μια ευκαιρία που υπερβαίνει την απλή επιτήρηση του εναέριου χώρου. Μια κλιμακωτή προσέγγιση θα μπορούσε να μετατρέψει τις εκ περιτροπής αναπτύξεις σε μακροχρόνια ανάπτυξη ικανοτήτων, ενισχύοντας την επιχειρησιακή εμπειρία, τη διαλειτουργικότητα και τη θεσμική γνώση μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.
Η ευκαιρία των F‑4 Phantom
Η Ελλάδα σχεδιάζει σταδιακά την απόσυρση των F‑4E AUP Phantom λόγω της εισαγωγής των F‑35. Ένα μέρος αυτών των εκσυγχρονισμένων αεροσκαφών θα μπορούσε να μεταφερθεί στην Κύπρο, ενώ ο μεγάλος αριθμός των υπόλοιπων αεροσκαφών –συμπεριλαμβανομένων των ήδη αποσυρμένων RF/SRA– θα μπορούσε να αποτελέσει στρατηγικό απόθεμα ανταλλακτικών και υποστήριξης.
Αυτό το μοντέλο δεν μοιάζει με μια κλασική αγορά νέου μαχητικού.
Αντί να επενδύσει δισεκατομμύρια σε νέο τύπο και να δυσκολευτεί στη συντήρησή του, η Κύπρος θα αποκτούσε έτοιμο οικοσύστημα: τεχνική γνώση, εκπαιδευτική εμπειρία, υποδομές και τεράστιο απόθεμα ανταλλακτικών.
Μικρές αεροπορίες συνήθως αποτυγχάνουν όχι επειδή δεν μπορούν να αγοράσουν αεροσκάφη, αλλά επειδή δεν μπορούν να τα συντηρήσουν.
Ένας στόλος F‑4 με δεκάδες αεροσκάφη αλλάζει πλήρως αυτή την εξίσωση.
Η γεωγραφία της Κύπρου ευνοεί το μοντέλο
Η Κύπρος έχει μήκος περίπου 200 χλμ. Ένα μαχητικό που πετά με ~900 km/h καλύπτει αυτή την απόσταση σε περίπου 13 λεπτά.
Άρα, η επιχειρησιακή αξία δεν βρίσκεται στην υπεραπόδοση, αλλά στη διατήρηση παρουσίας και στη μεγάλη αυτονομία.
Το F‑4, σχεδιασμένο ως δικινητήριο μαχητικό μεγάλης εμβέλειας, παραμένει εξαιρετικά χρήσιμο σε αποστολές:
- θαλάσσιας επιτήρησης
- αποτροπής
- αεροπορικής αστυνόμευσης
- επιχειρήσεων πάνω από μεγάλες θαλάσσιες εκτάσεις
Η δικινητήρια διαμόρφωση είναι κρίσιμη για πτήσεις πάνω από ανοιχτή θάλασσα, ενώ το πλήρωμα δυο ατόμων επιτρέπει «missionised» φιλοσοφία με προηγμένα συστήματα.
Το πραγματικό κέρδος: ένα κυπριακό οικοσύστημα αμυντικής τεχνολογίας
Η μεγαλύτερη στρατηγική αξία δεν βρίσκεται στο ίδιο το αεροσκάφος, αλλά στο τεχνολογικό οικοσύστημα που μπορεί να δημιουργηθεί γύρω του.
Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής ισχύος:
- Προληπτική συντήρηση για βλάβες, ανταλλακτικά και προτεραιοποίηση εργασιών
- AI mission planning για καύσιμα, διαθεσιμότητες, κατανομή αποστολών
- Fusion συστημάτων από ραντάρ, UAV, αισθητήρες και πληροφορίες σε ενιαία εικόνα
- Maritime domain awareness και προστασία κρίσιμων υποδομών
Αυτές οι δυνατότητες θα παραμείνουν χρήσιμες ακόμη και μετά την απόσυρση των F‑4, δημιουργώντας μια μόνιμη τεχνολογική βάση.
Στρατηγικό συμπέρασμα
Η συζήτηση για μόνιμη παρουσία ελληνικών μαχητικών στην Κύπρο δεν αφορά μόνο την ανάπτυξη αεροσκαφών.
Αφορά τη δημιουργία ενός βιώσιμου, κυρίαρχου και τεχνολογικά προηγμένου κυπριακού οικοσυστήματος αεροπορικής ισχύος.
Μια σταδιακή μετάβαση σε F‑4, με ελληνική υποστήριξη, τεράστιο απόθεμα ανταλλακτικών και εγχώριες λύσεις τεχνητής νοημοσύνης, μπορεί να αποτελέσει μοναδική ευκαιρία για την Κύπρο να περάσει από τη συμβολική παρουσία στη πραγματική ικανότητα.
Βασισμένο σε σχετικό άρθρο του strategy international
* Νομικός Σύμβουλος, Senior Fellow Strategy International Think Tank, LL.M, MA, Υποψήφιος Διδάκτωρ στη Διακυβέρνηση και Εθνική Κυριαρχία της Τεχνητής Νοημοσύνης

Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.