Το πορτογαλικό UAV AR3 της TEKEVER δοκίμασε σε άσκηση η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ


Ο κατασκευαστής drones TEKEVER  πραγματοποίησε επιχειρησιακή άσκηση με το σύστημα μη επανδρωμένων αεροσκαφών AR3 (UAS) σε συνεργασία με τη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ.

Στο Camp Roberts της Καλιφόρνια, η άσκηση δοκίμασε τις δυνατότητες κάθετης απογείωσης και προσγείωσης της πλατφόρμας και τα συστήματα που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) σε πολύπλοκα σενάρια.

«Συνδυάζοντας την τεχνητή νοημοσύνη αιχμής με εξαιρετικά αξιόπιστο υλικό, η TEKEVER παρέχει στις δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων τα καλύτερα εργαλεία για να βελτιώσουν τη λήψη αποφάσεων και την αποτελεσματικότητά τους στα πιο δύσκολα περιβάλλοντα», δήλωσε ο Paulo Ferro , Διευθυντής Στρατηγικής Ανάπτυξης TEKEVER.

Επιπλέον, η δοκιμή αξιολόγησε την προσαρμοστικότητα και την ετοιμότητα του συστήματος σε δύσκολες συνθήκες ηλεκτρονικού πολέμου.

«Αυτή η άσκηση απέδειξε την ικανότητά μας να λειτουργούμε σε ηλεκτρονικά αμφισβητούμενα περιβάλλοντα, διασφαλίζοντας παράλληλα αξιόπιστες πληροφορίες και ασφαλείς επικοινωνίες», πρόσθεσε ο Ferro.

Χαρακτηριστικά

Το AR3 UAS έχει άνοιγμα φτερών 3,5 μέτρα (11,5 πόδια), μήκος 1,9 μέτρα (6,2 πόδια) και μπορεί να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο έως και 4 κιλά (8,8 λίβρες).

Η αντοχή του AR3 ποικίλλει ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας, διαρκεί έως και 8 ώρες κατά την εκτέλεση κάθετης απογείωσης και προσγείωσης, ενώ η λειτουργία σταθερής πτέρυγας επεκτείνει τον χρόνο πτήσης του σε 16 ώρες.

Το drone διατηρεί ταχύτητα πτήσης μεταξύ 75 και 90 χιλιομέτρων (47 έως 56 μίλια) την ώρα.

Το AR3 είναι εύκολο στη μεταφορά, τη συναρμολόγηση και τη λειτουργία.

Το AR3 μπορεί να εκτοξευθεί χρησιμοποιώντας ένα κινητό σύστημα καταπέλτη και ανακτάται σε οποιοδήποτε έδαφος με ένα  αλεξίπτωτο και αερόσακους, προστατεύοντας τους αισθητήρες του σκάφους.

Το αρθρωτό ωφέλιμο φορτίο πολλαπλών αισθητήρων περιλαμβάνει ηλεκτρο-οπτικές/υπέρυθρες κάμερες, radar και συστήματα νοημοσύνης, επιτρέποντας τη συλλογή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο σε διαφορετικά επιχειρησιακά σενάρια.

Σχόλια