Ευρωπαϊκό Λαικό Κόμμα: Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε στρατιωτικά τη Ρωσία σε 6-8 χρόνια


Η Ομάδα του ΕΛΚ θέλει η Ευρώπη να είναι σε θέση να υπερασπιστεί τον εαυτό της, να προστατεύσει και να συμβάλει στην ειρήνη. Πρέπει να οικοδομήσουμε μια πραγματική Ευρωπαϊκή Αμυντική Ένωση επιμένει ένα νέο στρατηγικό έγγραφο της Ομάδας του ΕΛΚ "Μια Ευρώπη που προστατεύει: μια Ευρώπη που υποστηρίζει την πραγματική ειρήνη, οικοδομώντας μια πραγματική Ευρωπαϊκή Αμυντική Ένωση" που εγκρίθηκε ομόφωνα την Τετάρτη από τα μέλη της Ομάδας του ΕΛΚ.


"Είναι αυτονόητο ότι για το ΕΛΚ, η άμυνα αποτελεί προτεραιότητα και με αυτό το στρατηγικό έγγραφο υποδεικνύουμε τον τρόπο ενίσχυσης της ευρωπαϊκής άμυνας ", δηλώνει ο Andrzej Halicki, ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος της Ομάδας του ΕΛΚ, αρμόδιος για τις εξωτερικές υποθέσεις, ο οποίος πρωτοστάτησε στη σύνταξη του εγγράφου.
"Αν θέλεις ειρήνη, προετοιμάσου για πόλεμο - όπως λέει και το λατινικό ρητό. Σε περιόδους αυξανόμενης παγκόσμιας ανασφάλειας, η ικανότητα της ΕΕ να αμυνθεί καθίσταται ζωτικής σημασίας. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε στρατιωτικά τη Ρωσία σε έξι έως οκτώ χρόνια. Αυτό δεν θα είναι εφικτό χωρίς συγκεκριμένη δράση & πολιτική  βούληση. Η ΕΕ, συμπληρώνοντας το ΝΑΤΟ και μαζί με τα κράτη μέλη της, πρέπει να ενισχύσει την αμυντική παραγωγή, να δημιουργήσει αποθέματα και να συνεχίσει να βοηθά την Ουκρανία να κερδίσει τον πόλεμο. Όσοι μας προκαλούν μας παρακολουθούν στενά για να δουν αν θα τα καταφέρουμε ή αν θα αποτύχουμε", λέει ο Andrius Kubilius, ευρωβουλευτής και υποψήφιος επίτροπος της ΕΕ για την Άμυνα και το Διάστημα.
Στο έγγραφο της Ομάδας ΕΛΚ τονίζεται ότι η Ευρώπη χρειάζεται μια πραγματική ευρωπαϊκή ενιαία αγορά για την άμυνα, ότι πρέπει να σκεφτεί σε μεγάλο βαθμό και να επενδύσει στην αμυντική τεχνολογία του μέλλοντος.  Επισημαίνει ότι η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερη αμυντική συνεργασία και ολοκληρωμένες ευρωπαϊκές ικανότητες, καθώς και περισσότερες επενδύσεις, έξυπνη ρύθμιση και δημιουργία βιομηχανικών ικανοτήτων.
Υ.Γ
Η Ομάδα του ΕΛΚ είναι η μεγαλύτερη πολιτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με 188 βουλευτές από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ

Σχόλια