Ρωσικές ενεργειακές εγκαταστάσεις στόχος μαζικής επίθεσης ουκρανικών drones κατά τη διάρκεια της νύχτας


Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε νωρίς την Κυριακή ότι, τα συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν σχεδόν 160 ουκρανικά drones σε 15 περιοχές, συμπεριλαμβανομένων δύο πάνω από τη Μόσχα, σε μια από τις μεγαλύτερες συντονισμένες επιθέσεις στη χώρα από την έναρξη του πολέμου.



«Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το καθεστώς του Κιέβου επιχείρησε τρομοκρατική επίθεση χρησιμοποιώντας drones εναντίον στόχων στη ρωσική επικράτεια, αλλά τα συστήματα αεράμυνας  αναχαίτισαν και κατέστρεψαν επιτυχώς 158 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη σταθερής πτέρυγας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας.
Ο στρατός πρόσθεσε ότι τα περισσότερα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν στις παραμεθόριες περιοχές του Κουρσκ, του Μπριάνσκ, του Βορονέζ και του Μπέλγκοροντ.
Αυτή η επίθεση έρχεται λίγες μόλις ημέρες αφότου, περισσότερα από 200 ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι στόχευσαν την ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας σε μία από τις μεγαλύτερες τέτοιες επιθέσεις. Είναι επίσης σχεδόν ένας μήνας από τότε που τα ουκρανικά στρατεύματα εξαπέλυσαν αιφνιδιαστική διασυνοριακή επίθεση στη νοτιοδυτική περιοχή Κουρσκ
Κοντά στη Μόσχα, ένα εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα φέρεται να χτυπήθηκε στη μεγάλης κλίμακας επίθεση με drone της Κυριακής, όπως και ένα διυλιστήριο πετρελαίου της Gazprom εντός των ορίων της πόλης.
"Ένα άλλο drone κατέστρεψε ένα γραφείο στο Διυλιστήριο της Μόσχας μετά τη συντριβή του .  Αυτή τη στιγμή,  μια μικρή  πυρκαγιά σβήνει ", έγραψε ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν στο Telegram.   
Στην κεντρική περιοχή του Τβερ, οι αρχές ανέφεραν την κατάρριψη τουλάχιστον πέντε drones στην περιοχή του θερμοηλεκτρικού σταθμού Konakovo. Ένα μη επαληθευμένο βίντεο που κοινοποιήθηκε στο διαδίκτυο ισχυρίστηκε ότι δείχνει ένα drone να πέφτει στο εργοστάσιο, προκαλώντας μια μεγάλη έκρηξη.

Σε ολόκληρη τη Ρωσία, δεκάδες πτήσεις καθυστέρησαν ή ακυρώθηκαν λόγω των επιθέσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων RBC.
Η Ρωσία και η Ουκρανία έχουν εντείνει τις επιθέσεις η μία στην ενεργειακή υποδομή της άλλης τους τελευταίους μήνες, με το Κίεβο να στοχεύει να εμποδίσει την ικανότητα της Μόσχας να διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις.

The Moscow Times

Σχόλια