Το λιμάνι του Άμστερνταμ ξεκινά δοκιμές συστημάτων ανίχνευσης drone


Ο οργανισμός λιμένος του Άμστερνταμ θα ξεκινήσει δοκιμές συστημάτων παρακολούθησης, για τη διερεύνηση της χρήσης μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) στον εναέριο χώρο του ως μέρος της στρατηγικής καινοτομίας του λιμανιού.
Το Marine Anti Drone Systems (MADS), το σύστημα ανίχνευσης drone, θα πραγματοποιήσει δοκιμές τεσσάρων εβδομάδων στο λιμάνι του Άμστερνταμ.
Ο οργανισμός λιμένος του Άμστερνταμ έχει εντοπίσει τις δυνατότητες των drones για πολυάριθμες εφαρμογές χρήσης στις επιχειρήσεις του και των πελατών του. Αυτή η δοκιμή θα παρακολουθεί τη χρήση τους. Το λιμάνι σημείωσε ότι πολλοί πελάτες λιμένων ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν drones για επιθεώρηση υποδομής και μέτρηση περιβαλλοντικών παραμέτρων. Τα δεδομένα που συλλέγονται από αυτό το σημαντικό πιλοτικό θα έχουν μεγάλη επιρροή στη μελλοντική χρήση UAV στην περιοχή του λιμανιού 650 εκταρίων.
Μια πρόσφατη έκθεση της International Data Corporation ανέφερε ότι ανέμενε οι παγκόσμιες επενδύσεις σε drones να ανέλθουν σε 12,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019, με την αγορά drone να αυξάνεται σχεδόν δύο φορές ταχύτερα από την επένδυση στη ρομποτική την ίδια περίοδο.
Ο Joost Zuidema, project manager καινοτομίας στο "Port of Amsterdam", δήλωσε: «Αυτή η δοκιμή αποτελεί σημαντικό μέρος της στρατηγικής μας για την καινοτομία. Το σύστημα MADS μας δίνει μια πρώτη ευκαιρία να αποκτήσουμε μια αίσθηση για την τεχνολογία που θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τη χρήση των drone και να κάνουμε μια πρώτη αξιολόγηση για ανεπιθύμητες πτήσεις με drone σε ένα μέρος του λιμανιού μας».

Η χρήση drones έχει και άλλους ευεργετικούς σκοπούς. Μπορούν να μετριάσουν πιθανές απειλές όπως παραβίαση ιδιωτικού απορρήτου, τρομοκρατικές απειλές με εκρηκτικά ή επίθεση με αέριο, hacking για τον έλεγχο αυτόνομων ή ημιαυτόνομων συστημάτων, κλοπή πολύτιμων δεδομένων από μη προστατευμένα δίκτυα ή διάρρηξη σε ανασφαλείς υποδομές.

seatrade-maritime.com


Σχόλια