Ομάδα τούρκων εξτρεμιστών στη Σμύρνη προπηλάκισε & τσουβάλιασε δύο Αμερικανούς στρατιώτες (βίντεο)


Ένα σοβαρό περιστατικό συνέβη στην Σμύρνη της Τουρκίας, όταν ομάδα εξτρεμιστών που συνδέεται με την τουρκική οργάνωση Τουρκική Ένωση Νεολαίας (TGB) προπηλάκισε δυο Αμερικανούς στρατιώτες
που επισκέπτονταν μια τουριστική περιοχή. Προσπάθησαν μάλιστα να τους περάσουν κουκούλες στο κεφάλι... 


Σύμφωνα με τουίτ του 
@BabakTaghvaee:
Οι στρατιώτες, δύο Αμερικανοί Πεζοναύτες που υπηρετούν στο αμφίβιο επιθετικό πλοίο USS Wasp (LHD 1), το οποίο βρίσκεται σε επίσκεψη στο λιμάνι της Ιζμίρ από χθες...

Το ίδιο πλοίο είχε επισκεφτεί την πόλη Λεμεσό της Κύπρου λίγες ημέρες νωρίτερα. Σύμφωνα με μαρτυρίες, δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, αλλά για μέρος συντονισμένων επιθέσεων εναντίον των Αμερικανών Πεζοναυτών που επισκέπτονται την Ιζμίρ. Μάρτυρες αναφέρουν ότι η τουρκική αστυνομία ήταν πλήρως ενημερωμένη για τις επιθέσεις και δεν έκανε καμία κίνηση να σταματήσει τους δράστες, οι οποίοι τελικά δεν συνελήφθησαν.

Οι επιθέσεις αυτές θεωρούνται ότι υποστηρίζονται από την τουρκική κυβέρνηση και αποτελούν μέρος των σχεδίων της για να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση των ΗΠΑ για πολιτικά και στρατιωτικά οφέλη. Είναι σαφές ότι η τουρκική αστυνομία δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει τους επιτιθέμενους που προσπάθησαν να απαγάγουν Αμερικανούς στρατιώτες στην Ιζμίρ σήμερα. Αυτό το γεγονός φαίνεται να είναι σκηνοθετημένο από την τουρκική κυβέρνηση και εντάσσεται σε μια στρατηγική εκφοβισμού των ΗΠΑ.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα επιβεβαίωσε την επίθεση και ανακοίνωσε ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες είναι πλέον ασφαλείς.

Η τουρκική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι μέχρι στιγμής έχει συλλάβει 15 από τους δράστες της επίθεσης. Ωστόσο, παραμένει ασαφές αν πρόκειται για πραγματικές συλλήψεις ή για μια υποκριτική κίνηση. Πριν από δέκα χρόνια, όταν είχε πραγματοποιηθεί παρόμοια επίθεση από την TGB, οι δράστες αντιμετώπισαν σοβαρές συνέπειες. Ας περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί με αυτούς τους 15 συλληφθέντες αυτή τη φορά.

Η αμερικανική κυβέρνηση πρέπει να αποδεχτεί το γεγονός ότι η Τουρκία υπό την ηγεσία του Ερντογάν δεν είναι πλέον σύμμαχος και πρέπει να αποβληθεί από το ΝΑΤΟ.

Δείτε τα σχετικά βίντεο...

 

Σχόλια