Πάνω από 640 ρωσικά drones στόχευσαν την Ουκρανία τον Σεπτέμβριο


Το πρώτο μισό του Σεπτεμβρίου, οι ρωσικές δυνάμεις ανέπτυξαν πάνω από 640 "καμικάζι" drones «Shahed» με στόχο πόλεις και χωριά της Ουκρανίας
, σύμφωνα με δήλωση του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelenskyy.

«Μόνο το πρώτο μισό του Σεπτεμβρίου, Ρώσοι  χρησιμοποίησαν πάνω από 640 drones «Shahed» εναντίον ουκρανικών πόλεων και χωριών. Ευτυχώς, οι περισσότεροι από αυτούς καταρρίφθηκαν από τους πολεμιστές μας», δήλωσε ο Zelenskyy στο X (τουίτερ) του.

«Εργαζόμαστε συνεχώς για να κάνουμε την αεροπορική ασπίδα της Ουκρανίας πιο αποτελεσματική, ενισχύοντας την Πολεμική Αεροπορία μας, τις κινητές ομάδες πυρός και όλες τις μονάδες αεράμυνας. Χθες το βράδυ, ο ρωσικός στρατός εκτόξευσε 56 drones «Shahed», 53 από τα οποία καταρρίφθηκαν. Οι υπερασπιστές των ουρανών μας εργάστηκαν αποτελεσματικά σε πολλές περιοχές», είπε ο Πρόεδρος.

«Ευχαριστώ κάθε πολεμιστή για την ακρίβειά τους», κατέληξε ο Zelenskyy.

Τη νύχτα της 16ης Σεπτεμβρίου, οι ουκρανικές μονάδες αεράμυνας απέκρουσαν μεγάλη επίθεση ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο Κίεβο. Ο Serhii Popko, επικεφαλής της Στρατιωτικής Διοίκησης της Πόλης του Κιέβου, ανέφερε ότι σχεδόν 20 UAV αναχαιτίστηκαν στον εναέριο χώρο της πρωτεύουσας από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Σχόλια