Η Ρωσία λέει ότι κατέρριψε περισσότερα από 140 ουκρανικά drone σε επίθεση με μια νεκρή


Η Ουκρανία έπληξε τη Ρωσία την Τρίτη με ένα κύμα επιθέσεων με drone, σκοτώνοντας τουλάχιστον μία γυναίκα
στην περιοχή της Μόσχας, καταστρέφοντας δεκάδες σπίτια και αναγκάζοντας ακυρώσεις πτήσεων και καθυστερήσεις στα μεγάλα αεροδρόμια που εξυπηρετούν τη Μόσχα, δήλωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι.
Ένα κύμα επιδρομών  ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Ρωσία κατά τη διάρκεια της νύχτας σκότωσε μια γυναίκα κοντά στη Μόσχα , δήλωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι την Τρίτη, η πρώτη φορά που κάποιος σκοτώνεται κοντά στην πρωτεύουσα από την έναρξη της επίθεσης της Μόσχας.
Οι επιθέσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, κατά τις οποίες καταρρίφθηκαν 144 μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τη Ρωσία, διέκοψαν την εναέρια κυκλοφορία στα αεροδρόμια της Μόσχας και πυροδότησε την αεράμυνα σε όλη τη χώρα, ανέφεραν.
Μια γυναίκα, 46 ετών, σκοτώθηκε και άλλα τρία άτομα νοσηλεύτηκαν στην πόλη Ramenskoye στην περιοχή της Μόσχας που περιβάλλει τη ρωσική πρωτεύουσα, δήλωσε ο κυβερνήτης Andrey Vorobyov.
Μια προηγούμενη δήλωση στην οποία ανέφερε τον θάνατο ενός 9χρονου παιδιού εξακολουθεί να "δεν έχει επιβεβαιωθεί", είπε.
Η Μόσχα και τα περίχωρα της έχουν γίνει πολλές φορές στόχος drones από την έναρξη της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022, αλλά αυτός ήταν ο πρώτος θάνατος που αναφέρθηκε.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι κατέρριψε 144 drones σε εννέα περιοχές, συμπεριλαμβανομένων 20 drones πάνω από την περιοχή της Μόσχας.
Στο Ramenskoye, οι δημοσιογράφοι του AFP είδαν εκτεταμένες ζημιές στον 10ο, 11ο και 12ο όροφο μιας πολυκατοικίας 17 ορόφων στην οποία η γυναίκα φέρεται να σκοτώθηκε.
Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, τέσσερα αεροδρόμια που εξυπηρετούν τη Μόσχα - συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων κόμβων Domodedovo και Sheremetyevo - ακύρωσαν ή καθυστέρησαν πτήσεις το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Σχόλια