Δοκιμή Laser Anti-Drone ασπίδας από αμερικανική εταιρεία


Η αμερικανική εταιρεία "Laser Photonics (LPC)"
, ανάπτυξης συστημάτων laser για εφαρμογές καθαρισμού και επεξεργασίας υλικών, και η θυγατρική της Fonon Technologies , κυκλοφόρησαν την ιδέα του Laser Shield Anti-Drone System (LSAD)  ,  μια κοινή ανάπτυξη των δύο εταιρειών, για τη δημιουργία ενός αμυντικού συστήματος laser, για χρήση ενάντια σε μη εξουσιοδοτημένη δραστηριότητα drone.

Το LSAD αναπτύσσεται για να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη χρήση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων μικρής κλίμακας (UAV) ή drones, για πολεμικούς σκοπούς σε ζώνες συγκρούσεων σε όλο τον κόσμο.  Η επείγουσα ανάγκη για μια αποτελεσματική λύση όπως το LSAD οδήγησε την παγκόσμια αγορά anti-drone να επεκταθεί γρήγορα, φτάνοντας την αξία των 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2023 και αναμένεται να αυξηθεί με CAGR 28% έως το 2030, όπως εκτιμά η αναλυτής αγοράς Grand View Research.  Μετά την επιτυχημένη πρώτη δοκιμή του πρωτοτύπου LSAD της Fonon στις εγκαταστάσεις δοκιμών της LPC στο Ορλάντο, οι δύο εταιρείες προχωρούν στη φάση ανάπτυξης, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία τους στην τεχνολογία laser.
Επιπλέον, η Fonon Technologies διερευνά ευκαιρίες με στρατιωτικούς φορείς λήψης αποφάσεων των ΗΠΑ, για να αξιολογήσει τις ανάγκες διαφόρων υπηρεσιών και να εξερευνήσει νέες συνεργασίες και τεχνολογίες.
«Οι δυνατότητες των συστημάτων anti-drone που λειτουργούν με λέιζερ μπορούν να δώσουν σημαντικό πλεονέκτημα στην αποτελεσματική αντιμετώπιση φτηνών drones που χρησιμοποιούνται στις σημερινές ζώνες συγκρούσεων», λέει ο Bryan Lee, Αντιπρόεδρος της Fonon Technologies . "Είμαστε μία από τις πολλές εταιρείες σε όλο τον κόσμο που έχουν ανακοινώσει ή δοκιμάσει συστήματα laser anti-drone. Το LSAD προσφέρει μια εντελώς νέα ιδέα που δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί παγκοσμίως."
«Η άμεση ανάγκη για μια λύση κατά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών δίνει στην LPC και τη Fonon Tech μια μεγάλη ευκαιρία να παραδώσουν ένα αποτελεσματικό αμυντικό σύστημα στις δυνάμεις των ΗΠΑ».

Σχόλια