Το IDF επιβεβαιώνει ότι η Χεζμπολάχ εκτόξευσε drones με εκρηκτικά στο βόρειο Ισραήλ προκαλώντας ζημιές

Ισραηλινό αντιπυραυλικό σύστημα αναχαιτίζει drone που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο στις 10 Αυγούστου 2024. (Ayal Margolin/Flash90)

Το IDF επιβεβαιώνει ότι η Χεζμπολάχ εκτόξευσε drones με εκρηκτικά στο βόρειο Ισραήλ προκαλώντας ζημιές

Το IDF επιβεβαιώνει ότι πολλά drones φορτωμένα με εκρηκτικά εκτοξεύτηκαν από τη Χεζμπολάχ από τον Λίβανο νωρίτερα χθες το απόγευμα.
Σύμφωνα με το IDF, ένα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναχαιτίστηκε από την αεράμυνα, ενώ τα άλλα έπληξαν περιοχές στο βόρειο Ισραήλ, προκαλώντας ζημιές.
Από την επίθεση δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
Εν τω μεταξύ, ο Ισραηλινός Στρατός αναφέρει ότι πραγματοποίησε μια σειρά αεροπορικών επιδρομών στο νότιο Λίβανο σήμερα, με στόχο τοποθεσίες και στελέχη της Χεζμπολάχ.
Σύμφωνα με το IDF, οι στόχοι περιελάμβαναν:

έναν πράκτορα της Χεζμπολάχ που εντοπίστηκε να μπαίνει σε ένα κτίριο στο Tayr Harfa, εκτοξευτές πυραύλων σε Houla και Qalaat Debba, ένα drone έτοιμο για εκτόξευση, ένα μέλος των εναέριων δυνάμεων της Χεζμπολάχ σε μια άγνωστη περιοχή του νότιου Λιβάνου. και κτίρια που χρησιμοποιούνται από τη Χεζμπολάχ και αποθήκες όπλων στο Hanine, Ayta ash-Shab, Khiam και Blida.

Times of Israel

Υ. Γ

Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται η αδυναμία εντοπισμού και αντιμετώπισης μικρών drones (καμικάζι) από τους θόλους του Ισραήλ (Iron Dome & Drone Dome)


Σχόλια