Ο Ζελένσκι παρουσίασε τα πρώτα αεροσκάφη F-16 της Ουκρανίας (φωτογραφίες)


Τα πρόσφατα αφιχθέντα μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Ουκρανίας παρουσιάσθηκαν σε ειδική τελετή την Κυριακή από τον Πρόεδρο Ζελένσκι
, ο οποίος είπε ότι τα αεροσκάφη θα ενισχύσουν την πολεμική προσπάθεια της χώρας εναντίον της Ρωσίας.



«Αυτά τα αεροσκάφη είναι στον ουρανό μας και σήμερα τα βλέπετε», είπε ο Ζελένσκι, στεκόμενος μπροστά σε δύο από τα μαχητικά αεροσκάφη καθώς δύο άλλα πετούσαν σε  σχηματισμό.

 

«Είναι καλό που είναι εδώ & μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε».
Η Ουκρανία προσπαθεί επίσης να πείσει τις γειτονικές χώρες να βοηθήσουν στην υπεράσπισή της ενάντια στους ρωσικούς πυραύλους, είπε ο Ζελένσκι.
«Αυτή η απόφαση είναι μάλλον δύσκολη για τους εταίρους μας, καθώς φοβούνται πάντα την κλιμάκωση», είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας. «Θα εργαστούμε για αυτό... Νομίζω ότι έχουμε μια καλή επιλογή για ένα συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ουκρανίας... ώστε οι χώρες του ΝΑΤΟ να μπορούν να μιλήσουν με την Ουκρανία, για την πιθανότητα ενός μικρού συνασπισμού γειτονικών χωρών που θα καταρρίψει εχθρικούς πυραύλους. ”


Δύο αεροσκάφη F-16, με τα διακριτικά της τρίαινας της Ουκρανίας  και καλυμμένα  με δίχτυ παραλλαγής, ήταν ένα το υπόβαθρο στην ομιλία του Ζελένσκι στην ημέρα της Πολεμικής Αεροπορίας, μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας σε άγνωστη τοποθεσία για την προστασία των μαχητικών αεροσκαφών από ρωσικές επιθέσεις.

apnews.com

Σχόλια