Η Ουκρανία αναπτύσσει πύραυλο-drone


Η αμυντική βιομηχανία της Ουκρανίας έχει αναπτύξει τον πύραυλο-drone "Palianytsia", ο οποίος χρησιμοποιείται ήδη.

Ο υπουργός Στρατηγικών Βιομηχανιών Oleksandr Kamyshin είπε ότι, στις 24 Αυγούστου το νέο όπλο χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία για πρώτη φορά. Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky.

«Έπληξε μια εχθρική στρατιωτική εγκατάσταση στην προσωρινά κατεχόμενη περιοχή», είπε ο Kamyshin.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το Palianytsia είναι drone και πύραυλος ταυτόχρονα, που εμπίπτει και στους δύο ορισμούς ως προς τα τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Η αμυντική βιομηχανία θα αρχίσει να αυξάνει την παραγωγή του νέου προϊόντος για χτυπήματα σε ρωσικούς στρατιωτικούς στόχους.

«Θα υπάρξουν περισσότεροι πυραύλοι-drones, όπως και περισσότερα drones μεγάλης εμβέλειας, τα αποτελέσματα των οποίων βλέπουμε σχεδόν κάθε μέρα», είπε ο Kamyshin.

Το Palianytsia είναι πιθανότατα ένα ελισσόμενο drone που διαθέτει κινητήρα τζετ και ισχυρή κεφαλή εκρηκτικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βράδυ του Σαββάτου 24 Αυγούστου, μια αποθήκη πυρομαχικών  εξερράγη στην περιφέρεια Voronezh μετά τα χτυπήματα.

Πριν από το χτύπημα, ο ήχος μιας μηχανής τζετ ακούστηκε στον ουρανό από ένα άγνωστο αεροσκάφος που πετούσε προς ρωσικούς στόχους.

Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, αναφέρθηκε ότι ένα νέο drone κρούσης με τζετ είχε πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση στην Ουκρανία.

Στο πίσω μέρος του νέου drone, τοποθετήθηκε ένας άγνωστος τύπος κινητήρα τζετ.

Σχόλια