Η Ρωσία προωθεί το drone Lancet-E Kamikaze στις διεθνείς αγορές μετά την επιτυχία στην Ουκρανία 

 (Πηγή εικόνας: περιοδικό Defense Market)

Μετά την επιτυχία του drone Lancet στον πόλεμο της Ουκρανίας, η ρωσική αμυντική βιομηχανία προωθεί τα drones Lancet-E, που ονομάζονται επίσης drone καμικάζι, στη Διεθνή Έκθεση Άμυνας Army-2024 στη Ρωσία, μια βελτιωμένη έκδοση του Lancet , με στόχο την διεθνή αγορά. Η ρωσική κρατική υπηρεσία εξαγωγών άμυνας Rosoboronexport υπογραμμίζει τη φιλοδοξία της Ρωσίας να επεκτείνει τις αμυντικές της εξαγωγές εν μέσω της αυξανόμενης παγκόσμιας ζήτησης για προηγμένα περιπλανώμενα πυρομαχικά

Τα νέα ρωσικής κατασκευής πυρομαχικά περιπλανώμενα ουρομαχικά Lancet-E παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο Army-2024, μια αμυντική έκθεση που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα της Ρωσίας.

Τα drine Lancet-E έχουν μέγιστη επιχειρησιακή εμβέλεια 40 km και μέγιστο βάρος απογείωσης έως και 12 km. Είναι ικανό να φέρει διάφορους τύπους κεφαλών, συμπεριλαμβανομένων ισχυρών εκρηκτικών, καθιστώντας το εξαιρετικά προσαρμόσιμο σε ένα ευρύ φάσμα σεναρίων μάχης. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν το Lancet-E είναι το εξελιγμένο σύστημα καθοδήγησής του, το οποίο χρησιμοποιεί οπτοηλεκτρονική καθοδήγηση για έλεγχο της τερματικής περιοχής. Αυτή η προηγμένη τεχνολογία, μαζί με τις ενσωματωμένες δυνατότητες αναγνώρισης, πλοήγησης και επικοινωνίας, ενισχύει την ακρίβεια και την ευελιξία του drone, καθιστώντας το ένα ισχυρό εργαλείο για σύγχρονο πόλεμο ικανό να εμπλέκει διάφορους στόχους, συμπεριλαμβανομένων τεθωρακισμένων οχημάτων, οχυρώσεων και επιφανειακών στόχων.

Ο Alexander Mikheev, Διευθύνων Σύμβουλος της Rosoboronexport, τόνισε την επιτυχία του drone στο πεδίο της μάχης και τις σημαντικές εξαγωγικές του δυνατότητες. Ο Mikheev δήλωσε, "Το Lancet έχει επιδείξει απαράμιλλη επιτυχία στο ουκρανικό πεδίο μάχης, καθιστώντας το μια ελκυστική επιλογή για τους διεθνείς αγοραστές. Εκτιμούμε τις εξαγωγικές δυνατότητες αυτού του συστήματος σε πάνω από 1.000 μονάδες. Μόλις καλυφθούν οι ανάγκες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, οι παραγωγικές δυνατότητες θα μας επιτρέψουν να ανταποκριθούμε στη διεθνή ζήτηση». Ο Mikheev τόνισε επίσης την ευκαιρία για τεχνολογικές συνεργασίες, συμπεριλαμβανομένων συμφωνιών άδειας χρήσης και κοινών επιχειρήσεων παραγωγής, οι οποίες αναμένεται να προσελκύσουν διεθνείς αγοραστές που ενδιαφέρονται όχι μόνο για την απόκτηση των drones αλλά και για τη δημιουργία τοπικών δυνατοτήτων παραγωγής.

Η επιτυχία του drone Lancet στη συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία υπήρξε καθοριστικός παράγοντας για την αυξανόμενη φήμη του. Σύμφωνα με τη Zala Aero, τον κατασκευαστή του Lancet-E, το drone χρησιμοποιήθηκε σε 872 περιπτώσεις από τις ρωσικές δυνάμεις μεταξύ Φεβρουαρίου 2022 και 29 Δεκεμβρίου 2023. Σε αυτές τις αποστολές, το Lancet χτύπησε με επιτυχία 698 εχθρικούς στόχους, επιτυγχάνοντας ένα αξιοσημείωτο ποσοστό επιτυχίας 80%. Αυτό το εντυπωσιακό ιστορικό στο πεδίο της μάχης έχει εδραιώσει τη θέση του Lancet ως αξιόπιστου και αποτελεσματικού όπλου, ενισχύοντας περαιτέρω την απήχησή του στη διεθνή αγορά.

Αν και οι ακριβείς προδιαγραφές της έκδοσης εξαγωγής Lancet-E παραμένουν άγνωστες, το διαφημιστικό υλικό που παρουσιάστηκε στο Army 2024 τόνισε την επιτυχημένη ανάπτυξή του σε διάφορα σενάρια μάχης.

Με τη ευρεία χρήση του και την ισχυρή υποστήριξή του από την αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας, το Lancet-E βρίσκεται σε θέση να γίνει βασικό αμυντικό προϊόν στην παγκόσμια αγορά UAS (Unmanned Aerial System), προσφέροντας έναν ισχυρό συνδυασμό ακρίβειας, ευελιξίας και αποδεδειγμένης αποτελεσματικότητας.

armyrecognition.com


Σχόλια