Τρίτο πλοίο της ελληνικής "Delta Tankers" δέχτηκε πυρά από τους Χούθι


Τρίτο πλοίο της ελληνικής "Delta Tankers" δέχτηκε  πυρά από τους Χούθι

Η άρνηση της ελληνικής Delta Tankers να αποφύγει την Ερυθρά Θάλασσα οδήγησε ένα τρίτο πλοίο του στόλου της να δέχεται επίθεση σήμερα, το πρώτο επιβεβαιωμένο πλήγμα των Χούτι σε οκτώ ημέρες.
Σύμφωνα με την εταιρεία security Vanguard, το δεξαμενόπλοιο "Sounion" , που ανήκει και διαχειρίζεται η Delta Tankers, δέχτηκε επίθεση 77 ναυτικά μίλια δυτικά της Χοντέιντα της Υεμένης, τις πρώτες πρωινές ώρες

Το σκάφος είναι πλέον απενεργοποιημένο, αναφέροντας ότι δεν είναι υπό εντολή.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι Χούτι επιτέθηκαν στο Delta Blue που ανήκει στα Delta Tankers τέσσερις φορές σε διάστημα 24 ωρών με RPGs. Ευτυχώς από τις επιθέσεις δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί ή σωματικές ζημιές.
Η Vanguard δήλωσε ότι το δεξαμενόπλοιο χωρητικότητας 163.759 dwt, προσεγγίστηκε από δύο μικρά σκάφη με τρία έως πέντε και 10 άτομα αντίστοιχα.
Τα δύο μικρά σκάφη πρισέγγισαν το εμπορικό σκάφος και ακολούθησε σύντομη ανταλλαγή πυρών. Η απόσταση μεταξύ του μικρού σκάφους και του εμπορικού σκάφους αυξήθηκε στη συνέχεια σε δύο ναυτικά μίλια.
Στις 5 το πρωί τοπική ώρα, ο πλοίαρχος ανέφερε ότι δύο άγνωστα βλήματα είχαν χτυπήσει το σκάφος πριν χτυπηθούν από ένα τρίτο βλήμα. Καπνός αναφέρθηκε στο μηχανοστάσιο καθώς και ένας ελαφρύς τραυματισμός μέλους του πληρώματος.

Το πλοίο δέχτηκε και τέταρτη επίθεση και δεν είναι σε καλή κατάσταση.


Σχόλια