Ο διοικητής της CENTCOM των ΗΠΑ στο Ισραήλ για συντονισμό προετοιμασίας σε αντίποινα του Ιράν

Ο Διοικητής της CENTCOM Στρατηγός Michael Erik Kurilla με τον αρχηγό των IDF Herzi Halevi στο Ισραήλ, φωτογραφία στις 11 Ιουνίου. Εκπρόσωπος IDF

Ο στρατηγός Michael Kurilla αναμένεται να προσπαθήσει να στρατολογήσει περιφερειακούς συμμάχους για να βοηθήσει την άμυνα του Ισραήλ, σε ιρανικά αντίποινα που αναμένεται να είναι παρόμοια με την επίθεση της 13ης Απριλίου αλλά μεγαλύτερης κλίμακας

Ο στρατηγός Kurilla, ο διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ (CENTCOM) έφτασε στο Ισραήλ το Σάββατο, εν μέσω της απειλής σημαντικών ιρανικών αντιποίνων εναντίον του Ισραήλ για μια σειρά στοχευμένων δολοφονιών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Axios .
Επικαλούμενη δύο Αμερικανούς αξιωματούχους, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Kurilla αναμένεται να εργαστεί με την ελπίδα να στρατολογήσει συμμάχους της Μέσης Ανατολής, για να αποτρέψει οποιαδήποτε επίθεση προέρχεται από το Ιράν, παρόμοια με την επίθεση στο Ισραήλ στις 13 Απριλίου. Τα αντίποινα αναμένεται να είναι σε μεγαλύτερη κλίμακα.
Επιπλέον, η κυβέρνηση Μπάιντεν φέρεται να ανησυχεί ότι θα είναι πιο δύσκολο να ζητήσει υποστήριξη από συμμάχους της Μέσης Ανατολής, επειδή η δολοφονία του Χανίγια -για την οποία το Ισραήλ δεν έχει αναλάβει την ευθύνη- αντιμετωπίζεται στο πλαίσιο του εσωτερικού πολέμου Ισραήλ-Χαμάς.
Ισραηλινοί και αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η επίθεση αναμένεται από τη Δευτέρα.

Το Axios ανέφερε ότι το ταξίδι του είχε προγραμματιστεί πριν από τη δολοφονία του Fuad Shukr της Χεζμπολάχ στον Λίβανο και του Ismail Haniyeh της Χαμάς στο Ιράν, αλλά χρησιμοποιεί την επίσκεψη ως ευκαιρία για να κινήσει τα νήματα στην περιοχή για να βοηθήσει στην άμυνα του Ισραήλ.
Ο Kurilla αναμένεται επίσης να επισκεφθεί την Ιορδανία και τις χώρες του Κόλπου.

i24news.tv


Σχόλια