Η τεχνητή νοημοσύνη εκθέτει τον Άδωνι Γεωργιάδη


Ρωτήσαμε το ChatGPT τι θα έπρεπε να κάνει ένας υπουργός αν το "Predator" παρακολουθούσε το τηλέφωνο του
... 

Διαβάστε την απάντηση...


Ερώτηση στο ChatGPT
:
Αν το τηλέφωνο ενός έλληνα υπουργού παρακολουθείτο από το Predator 11 φορές τι θα έπρεπε να κάνει ο συγκεκριμένος υπουργός κατά την άποψή σου;
ChatGPT
Εάν ένας Έλληνας υπουργός ανακάλυπτε ότι το τηλέφωνό του παρακολουθείτο 11 φορές από το λογισμικό Predator, θα έπρεπε να λάβει τα εξής μέτρα:
  1. Άμεση ενημέρωση των αρμόδιων αρχών: Να αναφέρει αμέσως το περιστατικό στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) και την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ώστε να διερευνηθεί το ζήτημα.

 2. Δημόσια ανακοίνωση:
Εφόσον έχει διασταυρωθεί η παρακολούθηση, να προβεί σε δημόσια ανακοίνωση για το γεγονός, ενημερώνοντας τους πολίτες και τους αρμόδιους φορείς για την παραβίαση της ιδιωτικότητάς του και τον κίνδυνο που αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια της χώρας.
 3. Νομική δράση: Να καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων ή κατά των υπευθύνων της παρακολούθησης, ζητώντας τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

 4. Ενίσχυση της ασφάλειας επικοινωνιών:
Να αναθεωρήσει και να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στις επικοινωνίες του, ενδεχομένως με τη χρήση κρυπτογραφημένων συστημάτων επικοινωνίας και άλλων τεχνολογικών λύσεων που θα εμποδίζουν μελλοντικές παρακολουθήσεις.
 5. Διεκδίκηση πολιτικής ευθύνης: Να ζητήσει από την κυβέρνηση να αναλάβει δράση, τόσο σε επίπεδο ελέγχου και διαφάνειας όσο και σε νομοθετικό πλαίσιο, για την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.

 6. Εξετάση παραίτησης ή αποστασιοποίησης:
Ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης και τις πολιτικές συνθήκες, να εξετάσει το ενδεχόμενο παραίτησης ή αποστασιοποίησης μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, εάν κρίνει ότι αυτό είναι απαραίτητο για την προστασία του πολιτικού και ηθικού κύρους του.

Σχόλια