Η Ρωσία παρουσίασε αναβαθμισμένο σύστημα anti-drone μετά από δοκιμές στο πεδίο μάχης

Σύστημα anti drone Lesochek (Πηγή εικόνας: Ruselectronics)

Στο φόρουμ Army-2024, η εταιρεία  Ruselectronics της κρατικής εταιρείας Rostec παρουσίασε για πρώτη φορά το αναβαθμσμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου (anti-drone) Lesochek. Με την νέα τροποποίηση, το σύστημα όχι μόνο προστατεύει τα τεθωρακισμένα οχήματα από ραδιοελεγχόμενους  εκρηκτικούς μηχανισμούς, αλλά είναι επίσης ικανό να παρεμβάλει τις συχνότητες πλοήγησης και ελέγχου των εμπορικών drones, τα οποία χρησιμοποιούνται στο πεδίο.

Το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου Lesochek, που αναπτύχθηκε από την εταιρεία Sozvezdie, με εμπορική  εκμετάλλευση από Ruselectronics, διακρίνεται για την ευκολία ανάπτυξης και το μικρό του μέγεθος.

Το σύστημα παράγει σήματα ευρυζωνικής παρεμβολής τόσο σε ολόκληρη τη ζώνη συχνοτήτων λειτουργίας όσο και σε οποιονδήποτε συνδυασμό ζωνών HF, VHF και UHF.

Το Lesochek παρέχει επίσης προστασία έναντι των ραδιοελεγχόμενων εκρηκτικών ναρκών που τοποθετούνται κατά μήκος των διαδρομών στρατιωτικών συνοδειών, σε χώρους στάθμευσης και κατά τη διάρκεια της κίνησης του τροχαίου υλικού σιδηροδρόμων. Στη νέα τροποποίηση, το συγκρότημα έχει επιπλέον τη λειτουργία καταστολής συχνοτήτων πλοήγησης και ελέγχου εμπορικών drones, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν, μεταξύ άλλων, για αναγνώριση και επιθέσεις με εκρηκτικά.

Επιπλέον, το Lesochek μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προστασία των VIP από τα ραδιοελεγχόμενα εκρηκτικά  όταν κινούνται με τα πόδια, ακόμη και σε εσωτερικούς χώρους. Σε χώρους όπου πραγματοποιούνται επίσημες εκδηλώσεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μπλοκάρει την λήψη και μετάδοση ραδιοσυχνοτήτων, για την προστασία εμπιστευτικών πληροφοριών.

Ο ρωσικός στρατός έχει δηλώσει ότι τα συγκροτήματα Lesochek χρησιμοποιούνται ενεργά στον πόλεμο στην Ουκρανία. Με βάση την εμπειρία στο πεδίο μάχης, οι ειδικοί εργάζονται συνεχώς για την αναβάθμιση του εξοπλισμού, βελτιώνοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά του όσον αφορά τις παραμέτρους βάρους και μεγέθους καθώς και την ισχύ και τα σενάρια λειτουργίας. 

Κατά τη διάρκεια του φόρουμ, για πρώτη φορά, ο ρωσικός στρατός στρατός παρουσίασε μια έκδοση του συγκροτήματος με λειτουργία anti-UAV, η οποία αυτή τη στιγμή έχει μεγάλη ζήτηση στην πρώτη γραμμή για την προστασία του εξοπλισμού και του προσωπικού.

armyrecognition


Σχόλια