Η Βουλγαρία δεν έχει "Ατζέντα 2030" αλλά εγκαινίασε γραμμή παραγωγή drones "αυτοκτονίας"

Πηγή εικόνας: Fabio Desolei

Η βουλγαρική εταιρεία Samel-90 ξεκίνησε γραμμή παραγωγής για ένα νέο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα μονόδρομης επίθεσης (καμικάζι drone) με το όνομα SAMJET.

Αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τους ελβετούς ειδικούς αμυντικών drone ALIDRONE SAGL. 


Το SAMJET βασίζεται σε μια οικονομική και γρήγορη παραγωγή, με σχέδιο που μοιάζει με το ιρανικό drone Shahed-136.
Το SAMJET είναι drone (περιφερόμενο πυρομαχικό) επόμενης γενιάς, που διαθέτει δυνατότητες αυτόνομης απογείωσης με τη βοήθεια κινητήρων. Είναι σχεδιασμένο για πτήση υψηλής ταχύτητας και ευκολία στη χρήση. Όλες οι μονάδες SAMJET μπορούν να λειτουργήσουν χρησιμοποιώντας έναν κοινό σταθμό ελέγχου εδάφους. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, η θέση του drone εμφανίζεται σε έναν χάρτη και οι εικόνες από την ενσωματωμένη κάμερα του είναι διαθέσιμες στους χειριστές.
Το drone είναι εξοπλισμένο με εμπρόσθια κάμερα με κίνηση σε τρεις άξονες, επιτρέποντας τον έλεγχο της κίνησης και του ζουμ για τον εντοπισμό και την επιβεβαίωση στόχων κατά την τελική φάση της επίθεσης.
Η εταιρεία λέει ότι το νέο καμικάζι drone μπορεί να ταξιδέψει με ταχύτητα 120 έως 250 km/h, με αυτονομία έως και αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα.
Οι δυνατότητες του SAMJET το καθιστούν μια σημαντική προσθήκη στο αυξανόμενο οπλοστάσιο των περιπλανώμενων πυρομαχικών, προσφέροντας βελτιωμένη επιχειρησιακή ευελιξία και ακρίβεια για στρατιωτικές εφαρμογές.

Σχόλια