Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024-53 drones έχουν αναχαιτισθεί μέχρι σήμερα

Jay Kogler/SOPA Images/LightRocket/Getty

Περισσότερα από 50 drones αναχαιτίστηκαν από τις γαλλικές αρχές
επιβολής του νόμου και περισσότεροι από 40 ακτιβιστές συνελήφθησαν από την αστυνομία από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024.

Γάλλοι αξιωματούχοι λένε, ωστόσο, ότι αυτό είναι τόσο σοβαρό όσο και οι απειλές για την ασφάλεια των Αγώνων μέχρι στιγμής. Η Γαλλία κινητοποίησε αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις από όλη τη χώρα και εκατοντάδες Γάλλους αξιωματικούς, που ήρθαν από το εξωτερικό, για να βοηθήσουν στην ασφάλεια της πόλης και των διάσπαρτων Ολυμπιακών χώρων της.
Η μεγαλύτερη ανάπτυξη ασφαλείας αφορούσε στην τελετή έναρξης στις 26 Ιουλίου, όταν δυνάμεις 45.000  Γάλλων αστυνομικών, υποστηριζόμενες από 18.000 στρατιωτικούς, συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι και τη γύρω περιοχή.
Τα 53 drones που αναχαιτίστηκαν κοντά σε ολυμπιακές τοποθεσίες δεν πέταξαν όλα με κακόβουλη πρόθεση, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανίν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ouest France. 

Τα περισσότερα περιστατικά ήταν απλώς άτομα που παραβίασαν τους κανονισμούς σχετικά με το πού ή πόσο ψηλά μπορούσαν να πετάξουν, ή πετούσαν drones σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, θέτοντας πιθανώς τους ανθρώπους στο έδαφος σε κίνδυνο. Κάποιοι, ανέφερε, απλώς ήλπιζαν να έχουν καλύτερη θέα, ακόμη και κατά την τελετή έναρξης.
Τα drones μπορούν να πετάξουν πάνω από το Παρίσι μόνο με άδεια και οι ερασιτέχνες χειριστές ενημερώθηκαν πολύ πριν από τους Αγώνες ότι, δεν θα υπήρχαν άδειες για κανέναν άλλο εκτός από αυτούς που συμμετέχουν στους Αγώνες, τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου ή τα διαπιστευμένα μέσα ενημέρωσης.

Σχόλια