Το Ισραήλ με 18,8 δισ. $ αγοράζει ως 50 F-15IA και F-15I+ & κιτ τροποποίησης για 25 F-15I


ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ, 13 Αυγούστου 2024

Ο Υπουργός Εξωτερικών ενέκρινε πιθανή στρατιωτική πώληση στην κυβέρνηση του Ισραήλ αεροσκαφών F-15IA και F-15I+ και συναφούς εξοπλισμού με εκτιμώμενο το συνολικό κόστος να είναι 18,82 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι παραδόσεις εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν το 2029.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ ζήτησε να αγοράσει έως και πενήντα (50) νέα μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων F-15IA, καθώς και κιτ τροποποίησης Mid-Life Update για τα υπάρχοντα είκοσι πέντε (25) μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων F-15I ; εκατόν είκοσι (120) κινητήρες F110-GE-129. Ενενήντα (90) Advanced Display Core Processors II, εβδομήντα πέντε (75) radar APG-82(V)1 Active Electronically Scanned Array, πενήντα (50) AN/AAQ-13 LANTIRN ,τριακόσιοι είκοσι (320) προηγμένοι εκτοξευτές πυραύλων αέρος-αέρος μέσου βεληνεκούς LAU-128, είκοσι πέντε (25) πυροβόλα M61A Vulcan και εκατόν ογδόντα (180) συσκευές Ενσωματωμένου Παγκόσμιου Συστήματος Εντοπισμού/Συστήματος Αδρανειακής Πλοήγησης με M-Code.  Συστήματα Cueing με Κοινό Κράνος. Συστήματα αναγνώρισης IFF APX-119, κρυπτογραφικές συσκευές KIV-77 Mode 4/5 IFF , AN/PYQ-10 Simple Key Loaders, ολοκληρωμένα συστήματα chaff & flares.

Υποστήριξη και εξοπλισμός ολοκλήρωσης δοκιμών, εξοπλισμός υποστήριξης και συντήρησης αεροσκαφών και πυρομαχικών,  εξοπλισμός συστημάτων ασφαλούς επικοινωνίας, πλοήγηση ακριβείας και κρυπτογραφικές συσκευές, ανάπτυξη, παράδοση και υποστήριξη λογισμικού, ανταλλακτικά, αναλώσιμα και υλικά υποστήριξη επισκευών, συντήρηση και υποστήριξη συντήρησης, εγκαταστάσεις και υποστήριξη κατασκευής, υποστήριξη μεταφοράς και αερομεταφοράς.

Διαβαθμισμένες εκδόσεις και τεχνική βιβλιογραφία, εξοπλισμός εκπαίδευσης προσωπικού· Εγγυήσεις μελέτες και έρευνες· Υπηρεσίες τεχνικής και εφοδιαστικής υποστήριξης της κυβέρνησης και των εργολάβων των ΗΠΑ και άλλα συναφή στοιχεία εφοδιαστικής και υποστήριξης προγραμμάτων. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεσμευτεί για την ασφάλεια του Ισραήλ και είναι ζωτικής σημασίας για τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ, να βοηθήσουν το Ισραήλ να αναπτύξει και να διατηρήσει μια ισχυρή και έτοιμη ικανότητα αυτοάμυνας. Αυτή η προτεινόμενη πώληση είναι συνεπής με αυτούς τους στόχους.

Η ενσωμάτωση F-15IA στον στόλο των μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ θα ενισχύσει τη διαλειτουργικότητα του Ισραήλ με τα συστήματα των ΗΠΑ και θα ενισχύσει τις εναέριες δυνατότητες του Ισραήλ για να αντιμετωπίσει τρέχουσες και μελλοντικές εχθρικές απειλές, να ενισχύσει την άμυνα της πατρίδας του και να χρησιμεύσει ως αποτρεπτικός παράγοντας για περιφερειακές απειλές. Το Ισραήλ δεν θα δυσκολευτεί να απορροφήσει αυτά τα είδη και τις υπηρεσίες στις ένοπλες δυνάμεις του.

Η προτεινόμενη πώληση αυτού του εξοπλισμού και υποστήριξης δεν θα αλλάξει τη βασική στρατιωτική ισορροπία στην περιοχή.

Ο κύριος ανάδοχος θα είναι η Boeing Corporation, που βρίσκεται στο St. Louis, MO.

Ο αγοραστής συνήθως ζητά αντισταθμιστικά. Οποιαδήποτε συμφωνία αντισταθμιστικών θα καθοριστεί κατά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ του αγοραστή και του αναδόχου.

Δεν θα υπάρξει καμία αρνητική επίπτωση στην αμυντική ετοιμότητα των ΗΠΑ ως αποτέλεσμα αυτής της προτεινόμενης πώλησης.

Η περιγραφή και η αξία σε δολάρια αφορούν την υψηλότερη εκτιμώμενη ποσότητα και αξία σε δολάρια με βάση τις αρχικές απαιτήσεις. Η πραγματική αξία σε δολάρια θα είναι χαμηλότερη ανάλογα με τις τελικές απαιτήσεις, την αρχή του προϋπολογισμού και τις υπογεγραμμένες συμφωνίες πώλησης, εάν και όταν συναφθούν.



Σχόλια