Δοκιμή νέου συστήματος απογείωσης του XQ-58 Valkyrie UCAV (βίντεο)


Η Kratos Defense & Security Solutions, Inc, μια εταιρεία τεχνολογίας στον τομέα της άμυνας και της εθνικής ασφάλειας ανακοίνωσε, λίγες ημέρες πριν, την επιτυχημένη επίδειξη της δεύτερης από τις τρεις μεθόδους εκτόξευσης-απογείωσης του Valkyrie: με το Kratos Trolley Launch System (KTLS).
Το Kratos XQ-58 Valkyrie είναι ένα πειραματικό stealth μη επανδρωμένο αεροσκάφος μάχης (UCAV)

Το KTLS (σύστημα ρυμούλκησης) επιτρέπει στο Valkyrie να απογειώνεται από παραδοσιακούς διαδρόμους ή ευθύγραμμα τμήματα αυτοκινητοδρόμων, χωρίς να απαιτείται Rocket Assist Take Off (RATO). Για την απογείωση KTLS, η οποία είναι πλήρως αυτόνομη, το σύστημα που υποβοηθά την απογείωση λειτουργεί ακριβώς όπως ένα συμβατικό τζετ απογείωσης και το συνδυασμένο σύστημα, Valkyrie και KTLS, επιταχύνει στον διάδρομο. Τελικά, με την ταχύτητα ανύψωσης, το αεροσκάφος απογειώνεται και διαχωρίζεται από το KTLS το οποίο στη συνέχεια φρενάρει για να σταματήσει στον διάδρομο ενώ το αεροσκάφος συνεχίζει την  πτήση του. 

Δείτε το Βίντεο από την επίδειξη του KTLS.

Για χρόνια, το Valkyrie λειτουργεί χρησιμοποιώντας τη μέθοδο RATO που επιτρέπει στο σύστημα να λειτουργεί από σημεία χωρίς διαδρόμους ή παρόμοια παραδοσιακά στοιχεία υποστήριξης αεροσκαφών. Ένα κύριο πλεονέκτημα της εκτόξευσης τόσο του RATO όσο και του KTLS είναι ότι το ωφέλιμο φορτίο του αεροσκάφους και το φορτίο καυσίμου μπορούν να μεγιστοποιηθούν και δεν μειώνονται από το βάρος, ούτε τον όγκο αποθήκευσης. Είναι σημαντικό ότι το κόστος του συστήματος πτήσης του αεροσκάφους δεν επηρεάζεται επίσης από το κόστος του εξοπλισμού απογείωσης/προσγείωσης.
Η επίδειξη που χρηματοδοτήθηκε από το Kratos πραγματοποιήθηκε στη Βόρεια Ντακότα στο Grand Sky Range όπου ο Kratos μπορεί να δοκιμάζει το μεγαλύτερο UAS της κατηγορίας Collaborative Combat Aircraft όπως το Valkyrie
Έρικ ΝτεΜάρκο, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kratos, είπε, «Η επιτυχημένη επίδειξη του συστήματος Valkyrie και KTLS είναι ένα άλλο πρόσφατο παράδειγμα της Kratos που «ακούει» τους πελάτες και επενδύει στα δικά της συστήματα, επιτρέποντας στην Kratos να αναπτύσσεται γρήγορα, να επιδεικνύει και να παρέχει οικονομικά και αποτελεσματικά συστήματα. Στην Kratos, «το καλό είναι ο εχθρός του αρκετά καλού...», με ολόκληρο τον οργανισμό μας να επικεντρώνεται στην παράδοση προϊόντων και όχι σε ευχολόγια και φανταστικές εικόνες, καθώς συνεργαζόμαστε με τον κυβερνητικό πελάτη για την ανοικοδόμηση της βιομηχανικής μας βάσης και υποστήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων».

Σχόλια