Η Ελλάδα Μπορεί: Σχεδιασμός και Ναυπήγηση Super Yachts από Έλληνες


Ο καπετάν Πάρης Δράγνης και οι γιοί του, Γιάννης και Βασίλης, αποδεικνύουν την αδιάλειπτη πίστη τους στην ελληνική ναυπηγική τεχνογνωσία, δημιουργώντας κορυφαία Super Yacht στο Πέραμα. Εδώ και δύο δεκαετίες, η εταιρεία τους, «Golden Yachts», δεν έχει μόνο επιβιώσει αλλά και ακμάσει, ανταγωνιζόμενη τις μεγαλύτερες ναυπηγικές δυνάμεις του κόσμου.

Το πρωί της Παρασκευής 27 Ιουνίου 2020, η Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά έζησε μια μοναδική στιγμή με την άφιξη του επιβλητικού Mega Yacht «O’ Pari». Το σκάφος μαγνήτισε τα βλέμματα και έγινε το κύριο θέμα συζήτησης. Αυτό το υπερπολυτελές κόσμημα ναυπηγήθηκε μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια στο Πέραμα, αποδεικνύοντας την υψηλή ποιότητα και ικανότητα της ελληνικής ναυπηγικής τέχνης.
Ελληνική Τεχνογνωσία και Επιτυχία


Το «O’ Pari» αποτελεί ζωντανή απόδειξη της δυνατότητας των Ελλήνων να σχεδιάζουν και να ναυπηγούν εξαιρετικά σκάφη
, ακόμα και σε δύσκολες εποχές. Ο καπετάν Πάρης Δράγνης ίδρυσε την «Golden Yachts» το 1996 και μαζί με τους γιούς του συνέχισε την ανάπτυξη της εταιρείας, δημιουργώντας μια σειρά από πολυτελείς θαλαμηγούς. Μέχρι σήμερα, έχουν ναυπηγήσει 14 πολυτελή σκάφη, επιβεβαιώνοντας την ηγετική τους θέση στην αγορά.
Η εταιρεία δεν περιορίζεται μόνο στη ναυπήγηση, αλλά και στην εκμετάλλευση αυτών των σκαφών, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε celebrities από όλο τον κόσμο. Το όραμα του Πάρη Δράγνη για την ενίσχυση του ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού υλοποιείται με κάθε νέο σκάφος που ναυπηγούν, προσφέροντας ανέσεις και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της διεθνούς πελατείας.
Το O’ Pari: Ένα Κομψοτέχνημα της Ναυπηγικής
Το νέο Super Yacht «O’ Pari» έχει μήκος 95 μέτρων, πλάτος 13,8 μέτρων και όγκο 2.700 τόνων, προσφέροντας άνεση και χώρους που εντυπωσιάζουν. Με τη μέγιστη ταχύτητα να φτάνει τους 21 κόμβους, το σκάφος διαθέτει φιλική προς το περιβάλλον κατασκευή και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. 

Το εξωτερικό του χαρακτηρίζεται από λιτές γραμμές και αεροδυναμική σχεδίαση, ενώ το εσωτερικό του συνδυάζει εργονομία, κομψότητα και πολυτέλεια.


Οι χώροι του σκάφους είναι σχεδιασμένοι για να ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες, προσφέροντας ανέσεις σε στυλ θερέτρου και τεχνικές καινοτομίες. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής, τηρήθηκαν πιστά οι σύγχρονες τάσεις και οι ανάγκες των επισκεπτών, τόσο στη θάλασσα όσο και στην ξηρά.
Η Συμβολή του Πάρη Δράγνη και της Golden Yachts
Ο Πάρης Δράγνης δεν είναι μόνο επιχειρηματίας αλλά και δημιουργικός σχεδιαστής, συμμετέχοντας ενεργά στη διαδικασία σχεδιασμού των σκαφών. Η προσωπική του συμβολή στη σχεδίαση του «O’ Pari» είναι εμφανής, από τα αρχικά σχέδια στο χαρτί έως τις σύγχρονες απεικονίσεις στον υπολογιστή. Η αφοσίωσή του στη λεπτομέρεια και η αγάπη του για την τέχνη της ναυπηγικής είναι οι κινητήριες δυνάμεις πίσω από την επιτυχία της εταιρείας.
Το 2019, η «Golden Yachts» ολοκλήρωσε τη ναυπήγηση ενός ακόμα Mega Yacht, του «O’ Ptasia», μήκους 86 μέτρων, επιβεβαιώνοντας την ικανότητα της εταιρείας να δημιουργεί πρωτοποριακά και πολυτελή σκάφη.
Ένα Φωτεινό Μέλλον για την Ελληνική Ναυπηγική
Η επιτυχία της «Golden Yachts» είναι η απόδειξη ότι οι Έλληνες ναυπηγοί μπορούν να ανταγωνιστούν διεθνώς και να δημιουργήσουν υπερσύγχρονα σκάφη που προσελκύουν τουρίστες υψηλών εισοδημάτων. Η συμβολή τους στην ελληνική ναυπηγοεπισκευή δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και ενισχύει την ναυτική παράδοση της χώρας.
Ο σχεδιασμός των σκαφών φέρει την υπογραφή του διάσημου σχεδιαστή σκαφών, Τζώρτζη Βαφειάδη, προσδίδοντας στα σκάφη την κομψότητα και την ποιότητα που τα καθιστούν μοναδικά.
Η ιστορία του καπετάν Πάρη Δράγνη και της «Golden Yachts» είναι μια ιστορία επιτυχίας, που αποδεικνύει ότι η ελληνική ναυπηγική μπορεί να διαπρέψει παγκοσμίως.

Με το «O’ Pari» και τα άλλα σκάφη τους, η οικογένεια Δράγνη δείχνει τον δρόμο για το μέλλον της ελληνικής ναυπηγικής, προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες και κερδίζοντας τον σεβασμό της διεθνούς κοινότητας. Η επιτυχία τους είναι ένα φωτεινό παράδειγμα της δύναμης της συνεργασίας, της καινοτομίας και της αφοσίωσης στον ελληνικό ναυτικό τομέα.
Απαιτείται συνεχής προσπάθεια και σχεδιασμός για την ενίσχυση του τομέα, σε συνδυασμό με την αναγνώριση της σημασίας της ναυπηγικής για την εθνική οικονομία, ώστε να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας.

Με πληροφορίες από Newmoney.gr


Σχόλια