Άρθρο κόλαφος των New York Times για εγκλήματα πολέμου των Ουκρανών


Όταν οι New York Times δημοσιεύουν ένα τέτοιο άρθρο, τότε φαίνεται πως θα επέλθει μεγάλη αλλαγή στην πολιτική των ΗΠΑ έναντι της Ουκρανίας

Ορισμένες από τις αποτρόπαιες δολοφονίες των Ουκρανών προς Ρώσους, διαπράχθησαν από μέλη της λεγόμενης «Chosen Company»!
Για την ακρίβεια τις φρικαλεότητες που διαδραματίστηκαν από ξένους μισθοφόρους στην Ουκρανία, αποκαλύπτουν ορθά κοφτά οι «New York Times», μία όχι τυχαία αμερικανική εφημερίδα.
Περισσότερο όμως εντύπωση προκαλεί η όλη αναφορά του δημοσιεύματος. Στο πώς οι ξένοι μισθοφόροι, οι οποίοι αποκαλούνται από την Δύση ως «εθελοντές στρατιώτες», έμειναν έκπληκτοι από τις βάναυσες πρακτικές του ουκρανικού στρατού, κατά των Ρώσων! Την ώρα που ορισμένοι διαλαλούν άλλα…
Μερικές από τις αποτρόπαιες πράξεις λέγεται -βάσει δημοσιεύματος και έγκυρου άρθρου- ότι συνέβησαν από τα μέλη όπως προαναφέραμε, της «Chosen Company». Και μάλιστα, ένα περιστατικό τον Αύγουστο του 2023 περιέγραψε ο γιατρός της μονάδας, ένας Γερμανός με το όνομα, Caspar Grosse. Όλα αυτά κάτι λένε.
Ο Grosse ανέφερε ότι ένας τραυματίας και άοπλος Ρώσος στρατιώτης, που ζητούσε ιατρική βοήθεια από τους ξένους απαγωγείς του, πυροβολήθηκε εν ψυχρώ… Πρώτα ένας μισθοφόρος πυροβόλησε τον Ρώσο και μετά καθώς εκείνος εξακολουθούσε να αναπνέει, ένας άλλος στρατιώτης απλώς τον πυροβόλησε στο κεφάλι, θυμάται ο Grosse.
Σύμφωνα με μαρτυρίες και ντοκουμέντα, βίντεο και μηνύματα που αντάλλαξαν μέλη της μονάδας -και επικαλούνται οι ΝΥΤ-, οι «αδικαιολόγητες δολοφονίες», όπως τονίζεται, δεν σταμάτησαν εκεί.
Σε ένα άλλο σοβαρό συμβάν, ένας μαχητής της Chosen Company «έριξε μια χειροβομβίδα σε έναν παραδοθέντα Ρώσο στρατιώτη που είχε σηκώσει τα χέρια του, σκοτώνοντάς τον», εξήγησε το πρακτορείο, εστιάζοντας σε βίντεο από drones.
Προστέθηκε σε αυτό το ότι ο ουκρανικός στρατός δημοσίευσε βίντεο του επεισοδίου, αλλά επεξεργάστηκε εντέχνως την στιγμή παράδοσης. Μαχητές δε από την ομάδα των ξένων μισθοφόρων εμφανίζονται να μιλούσαν ελεύθερα, φόρα παρτίδα για τις δολοφονίες αιχμαλώτων πολέμου, σε ομαδικές συνομιλίες!
Σε ένα ακόμη επεισόδιο, που αποκαλύφθηκε πάλι από μηνύματα, ένας στρατιώτης που διοικούσε τον Οκτώβριο του 2023, είπε στους μαχητές ότι θα αναλάμβανε την ευθύνη εάν «αποκαλυφθεί οτιδήποτε» σχετικά με τα φονικά
Στο κάδρο και των τριών περιστατικών βρισκόταν, όπως προκύπτει, ένας Έλληνας μισθοφόρος, με το διακριτικό «Δίας». Πυροβόλησε τραυματισμένο Ρώσο στο όρυγμα, πέταξε την χειροβομβίδα σε έναν αιχμάλωτο και καυχήθηκε «χίλιες φορές» ότι σκότωσε τον παραδοθέντα Ρώσο.
Για τα ανωτέρω, ο Benjamin Reed, Αμερικανός πρώην μέλος της μονάδας, επεσήμανε ότι «άκουσε, σε τόσο μεγάλο βαθμό, αναρίθμητες συνομιλίες, για τις εκτελέσεις Αιχμαλώτων σε διάφορες επιχειρήσεις». Επιπροσθέτως, ο υπεύθυνος στρατολόγησης της μονάδας του, είπε ότι «είναι εντάξει να σκοτώνεις αιχμαλώτους, αν δεν παραδίδονταν σύμφωνα με τα αυστηρότερα πρότυπα της Σύμβασης της Γενεύης».
Ο Reed δημοσίευσε βίντεο στο TikTok, αποκαλώντας για τους πρώην συντρόφους του πως «σκοτώνουν τρελούς καουμπόηδες, τίποτα περισσότερο». Σε συνεντεύξεις, ο Grosse έχει αφηγηθεί λεπτομέρειες που επιβεβαίωσαν και άλλα μέλη για ό,τι συνέβη και περιέργως καλύφθηκε.
Η Σύμβαση της Γενεύης εξάλλου, ορίζει ότι οι αιχμάλωτοι πολέμου πρέπει να τυγχάνουν ανθρώπινης μεταχείρισης οποτεδήποτε. Οποιαδήποτε παράνομη πράξη ή παράλειψη της κρατούσας δύναμης που προκαλεί θάνατο ή θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία ενός αιχμαλώτου πολέμου, που βρίσκεται υπό κράτηση, απαγορεύεται και θεωρείται σοβαρή παραβίαση της παρούσας Σύμβασης.
Ο Ryan O’Leary, Αμερικανός που ισχυρίζεται ότι είναι ο de facto διοικητής της Chosen, αρνήθηκε ότι οι μαχητές του είχαν προβεί σε εγκλήματα πολέμου. Ωστόσο, μετά από επικοινωνία με τους Times, ο O’Leary φέρεται να υποσχέθηκε πως θα «ρίξει ένα πλατύ δίχτυ» για να «παγιδέψει» αυτόν που ανοίχτηκε στα Μέσα. Οποιοδήποτε βίντεο που δείχνει δολοφονία στρατιώτη που παραδόθηκε, θα έπρεπε να προκαλέσει έρευνα στις ΗΠΑ, υπογραμμίστηκε στο δημοσίευμα.
Όσο για την Chosen Conpany, πρώην 312η Εθελοντική Ομάδα, φέρεται να αναδιοργανώθηκε το 2023, αλλάζοντας το όνομά της και προσαρτήθηκε στην 59η Ξεχωριστή Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού της Ουκρανίας. Από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης τον Φεβρουάριο του 2022, «συνολικά 11.675 ξένοι μισθοφόροι από 84 χώρες έφτασαν επίσημα στην Ουκρανία, για να συμμετάσχουν σε εχθροπραξίες στο πλευρό των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων», σύμφωνα με στοιχεία που έρχονται από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.
Κάποιοι έχουν σκοτωθεί, ενώ άλλοι εγκατέλειψαν τη χώρα. Περίπου 3.100 μισθοφόροι συνεχίζουν να πολεμούν για το καθεστώς του Κιέβου, δήλωσε παλαιότερα ο επικεφαλής της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής. Η Μόσχα διευκρίνισε πως ανεξάρτητα από το καθεστώς τους, στρατιωτικοί αξιωματούχοι ή μισθοφόροι «αντιπροσωπεύουν νόμιμο στόχο για τις ένοπλες δυνάμεις μας».
Δείτε το άρθο των New York Times


Σχόλια