Ο προφήτης τεχνολογίας που προέβλεψε χρόνια πριν το iPhone κάνει απίστευτες προβλέψεις για τα επόμενα χρόνια


Μετά το 2029, οι άνθρωποι θα αρχίσουν να "συγχωνεύονται" με τις μηχανές

Οι νεκροί θα "επιστρέψουν" ως προσομοιώσεις...
Ένας ειδικός στην τεχνολογία με ιστορικό πρόβλεψης φοβερών αλλαγών στον κλάδο έχει κάνει αρκετές εντυπωσιακές νέες προβλέψεις σε ένα νέο βιβλίο.  
Ο Ray Kurzweil της Google προέβλεψε περίφημα την εποχή του iPhone  και το γεγονός ότι ένας υπολογιστής θα κέρδιζε κάποιον στο σκάκι μέχρι το 1998.
Στο νέο του βιβλίο, «The Singularity is Nearer», ο Kurzweil προβλέπει ότι οι άνθρωποι συγχωνεύονται πλήρως με την τεχνητή νοημοσύνη και γίνονται "αθάνατοι"  μέχρι το 2045.

Προβλέπει επίσης ότι οι εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη θα καταστήσουν δυνατή τη σύνδεση του εγκεφάλου μας με την τεχνολογία cloud, σε αυτό που αποκαλεί την «πέμπτη εποχή» της ανθρώπινης νοημοσύνης.
Ο Ray Kurzweil πιστεύει ότι η αθανασία είναι προ των πυλών
Η μοναδικότητα είναι η ιδέα ότι η τεχνητή νοημοσύνη (AI) θα ξεπεράσει τελικά την ανθρώπινη νοημοσύνη, αλλάζοντας θεμελιωδώς την ανθρώπινη ύπαρξη.
Ο Kurzweil γράφει: «Τα μωρά που γεννιούνται σήμερα θα αποφοιτήσουν από το κολέγιο όταν συμβεί το Singularity. 
«Τελικά η νανοτεχνολογία θα επιτρέψει σε αυτές τις τάσεις να καταλήξουν στην άμεση επέκταση του εγκεφάλου μας με στρώματα εικονικών νευρώνων στο cloud. 
«Με αυτόν τον τρόπο θα συγχωνευθούμε με την τεχνητή νοημοσύνη. Αυτά είναι τα πιο συναρπαστικά χρόνια σε όλη την ιστορία».
Λέει ότι οι πρόσφατες ανακαλύψεις στην τεχνητή νοημοσύνη όπως το ChatGPT  δείχνουν ότι η πρόβλεψή του το 2005 στο πρώτο του βιβλίο «The Singularity is Near» ήταν σωστή και «η τροχιά είναι ξεκάθαρη».
Οι πιο συγκλονιστικές του προβλέψεις είναι οι παρακάτω: 
Οι νεκροί θα "ξαναζωντανέψουν"
Ο Kurzweil πιστεύει ότι η τεχνολογία AI υπόσχεται να «φέρει πίσω» τους νεκρούς με τη μορφή προσομοιώσεων που αναπαράγουν ένα άτομο...

Οι άνθρωποι θα γίνουν εκατομμύρια φορές πιο έξυπνοι

Ο Kurzeil λέει ότι πρόκειται να εισέλθουμε στην «πέμπτη εποχή» της νοημοσύνης, όπου ο άνθρωπος συγχωνεύεται με μηχανές - που πυροδοτείται από την άφιξη ανθρώπινης τεχνητής νοημοσύνης και τσιπ εγκεφάλου όπως το Neuralink του Έλον Μασκ.

Ο Kurzweil πιστεύει ότι τα χρόνια μετά το 2029, η ανθρώπινη νοημοσύνη θα πολλαπλασιαστεί εκατομμύρια φορές από τα ανθρώπινα όντα που συνδέονται απευθείας με μηχανές.

Γράφει: «Μια βασική ικανότητα στη δεκαετία του 2030 θα είναι να συνδέσουμε τις ανώτερες περιοχές των νεοφλοιώσεών μας με το σύννεφο που θα επεκτείνει άμεσα τη σκέψη μας.

«Με αυτόν τον τρόπο, αντί να είναι η τεχνητή νοημοσύνη ανταγωνιστής, θα γίνει προέκταση του εαυτού μας».

Η αθανασία ξεκινά το 2030

Οι άνθρωποι θα αρχίσουν να επιτυγχάνουν «ταχύτητα διαφυγής» για την αθανασία μέχρι το 2030, προβλέπει ο Kurzweil.

Αυτό θα υποστηριχθεί από τεράστια άλματα προς τα εμπρός στην υγειονομική περίθαλψη

Γράφει ότι μέχρι το 2030, οι βιολογικοί προσομοιωτές τεχνητής νοημοσύνης θα κάνουν κλινικές δοκιμές σε ώρες και όχι σε χρόνια - οδηγώντας σε νέα φάρμακα και θεραπείες μακροζωίας.

Υποστηριζόμενες τεχνολογίες τις οποίες περιγράφει ως την «τέταρτη γέφυρα», όπου οι άνθρωποι μπορούν να «στηρίζουν τον εαυτό τους» χρησιμοποιώντας τεχνολογίες.

Γράφει: «Ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι τα ιατρικά νανορομπότ. Αυτά θα είναι κατασκευασμένα από διαμαντοειδή εξαρτήματα με ενσωματωμένους αισθητήρες, χειριστές, υπολογιστές, συσκευές επικοινωνίας και πιθανώς πηγές ενέργειας.

Η ζωή θα γίνει φθηνότερη - και ευκολότερη

Ο Kurzweil πιστεύει ότι η τεχνολογία θα φέρει επανάσταση στην καθημερινή ζωή, με ρομπότ ικανά να κατασκευάζουν ουρανοξύστες απίστευτα γρήγορα με τη βοήθεια τρισδιάστατων εκτυπωτών που παράγουν δομικά μέρη.

Άλλες καινοτομίες που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη θα μειώσουν την τιμή της ηλιακής ενέργειας, μέσω καινοτομιών στα φωτοβολταϊκά - μειώνοντας την τιμή της ενέργειας.

Εν τω μεταξύ, οι ανακαλύψεις στη ρομποτική εξόρυξη θα μειώσουν το κόστος της εξόρυξης πρώτων υλών.

Γράφει, «Στη δεκαετία του 2030 θα είναι σχετικά φθηνό να ζεις σε ένα επίπεδο που θεωρείται πολυτελές σήμερα

Ψυχαγωγία όπου 'νιώθουμε' κάθε σκέψη 

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος θα αναβαθμιστεί με τη «νανοτεχνολογία», επιτρέποντας νέες μορφές ψυχαγωγίας, πιστεύει ο Kurzweil.

Ο Kurzweil λέει ότι η ψυχαγωγία θα βάλει τελικά «κάθε σκέψη στο κεφάλι κάποιου στο δικό σου».

Γράφει ότι οι εγκέφαλοι θα αναβαθμιστούν με «αβλαβή ηλεκτρόδια νανοκλίμακας που εισάγονται στον εγκέφαλο μέσω της κυκλοφορίας του αίματος».

Γράφει, «το μυαλό μας θα έχει τη δύναμη να αναπτυχθεί εκθετικά, επεκτείνοντας τελικά τη νοημοσύνη μας εκατομμύρια φορές».

dailymail

Σχόλια