Η Ταϊβάν θα παράγει μαζικά νέα drones "καμικάζι" για αντιμετώπιση της κινεζικής απειλής


Εν μέσω καθημερινών κινεζικών προκλήσεων στην Ταϊβάν, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (MND) αποφάσισε να επενδύσει στη μαζική παραγωγή εγχώριας σχεδίασης πυρομαχικών περιπλανώμενων, γνωστών και ως « drones kamikaze », ανέφερε το Taiwan News .

Αυτή η κίνηση έρχεται, αφότου το υπουργείο διαπίστωσε ότι ο αριθμός παρόμοιων όπλων που αγοράστηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ήταν ανεπαρκής για την άμυνα έναντι πιθανής εισβολής από την Κίνα .

Στις 18 Ιουνίου, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι ενέκρινε την πώληση 720 drone Switchblade 300 και 291 μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων ALTIUS 600M-V στην Ταϊβάν.

Ωστόσο, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή, με την αυξανόμενη κινεζική στρατιωτική απειλή, μια εσωτερική αξιολόγηση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο αριθμός των διαφόρων επιθετικών drones που παρέχονται από τις ΗΠΑ, εξακολουθεί να είναι ανεπαρκής για τις αμυντικές ανάγκες της Ταϊβάν, ανέφερε η Taiwan News.

Ως εκ τούτου, η Ταϊβάν θα ενισχύσει τις στρατιωτικές της ικανότητες, ξεκινώντας τη μαζική παραγωγή επιθετικών drones εγχώριας σχεδίασης. Το MND σχεδιάζει να συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό του 2025 τη χρηματοδότηση για την παραγωγή drones καμικάζι Type-1 και Type-2.

Επιπλέον, το επόμενο έτος αναμένεται να ολοκληρωθεί η μαζική παραγωγή των drones  Chien Hsiang, με στόχο την ενίσχυση των θαλάσσιων και εναέριων δυνατοτήτων μάχης.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας Chung-Shan (NCSIST) εργάζεται επίσης για βελτιώσεις στα drones Chien Hsiang.
Σύμφωνα με την πηγή, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Chien Hsiang μπορούν να στοχεύουν και να επιτίθενται σε εχθρικούς σταθμούς radar εδάφους & πλοίων, ενώ τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Type-1 και Type-2 θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για αποστολές κατά τεθωρακισμένων οχημάτων.

Το drone Type-1, που αναπτύχθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας Chung-Shan (NCSIST), έχει παρόμοιες προδιαγραφές με το Switchblade 300. Είναι κινητό με γρήγορη ανάπτυξη και εύκολη λειτουργία, με χρόνο πτήσης περίπου 15 λεπτά και καθοδηγούμενη εμβέλεια ελέγχου άνω των 10 χιλιομέτρων.
Το Type-2 έχει μεγαλύτερο χρόνο πτήσης από το Type-1. Το Type-2 μπορεί να εκτελέσει αναγνώριση και χτυπήματα πέρα ​​από την οπτική εμβέλεια χρησιμοποιώντας εικόνες, συστήματα υπερύθρων και μικροκυμάτων για στόχευση.
Το σύστημα προσφέρει ευέλικτες και κινητές μεθόδους εκτόξευσης, συμπεριλαμβανομένων συσκευών πολλαπλής εκτόξευσης για επιθέσεις σμήνους που μπορούν να τοποθετηθούν σε πλοία ή οχήματα.

Economictimes



Σχόλια