Η Ρωσία αναπτύσσει κλώνο του αμερικανικού "καμικάζι" drone Switchblade


Μια συνεδρίαση  υπό τον Denis Manturov, Πρώτο Αντιπρόεδρο της Ρωσικής Κυβέρνησης, πραγματοποιήθηκε στο ERA Military Innovation Technopolis, με έμφαση στην εισαγωγή συστημάτων καινοτομίας, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου επιθετικού (καμικάζι) drone.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας,  Yunus-Bek Yevkurov, μαζί με ηγέτες από τη στρατιωτική διοίκηση και την αμυντική βιομηχανία.
Το πρόσφατα αναπτυγμένο επιθετικό drone, το οποίο ευρέως αναφέρεται ως «drone αυτοκτονίας», παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Δομικά παρόμοιο με το αμερικανικό Switchblade 600, τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του ρωσικού drone παραμένουν άγνωστα.

Το Switchblade, που κατηγοριοποιήθηκε από τον αμερικανικό στρατό ως πύραυλος και όχι ως drone, αναφέρεται ως "περιφερόμενο πυρομαχικό". Σε αντίθεση με τα UAV, τα περιπλανώμενα πυρομαχικά δεν είναι ανακτήσιμα μόλις εκτοξευθούν, λειτουργώντας μέσω σήματος συχνότητας fly-by-radio παρόμοιο με τον ασύρματο πύραυλο TOW.
Ο όρος «περιφερόμενα πυρομαχικά» υπογραμμίζει την ικανότητα του drone να αιωρείται σε μια περιοχή πριν στοχεύσει, μια ικανότητα που μοιράζονται τόσο το νέο ρωσικό drone όσο και το Switchblade 600. Ωστόσο, σε αντίθεση με τον πύραυλο TOW, αυτά τα drones επιτρέπουν στους χειριστές να παραμείνουν υπό τον έλεγχο μέχρι να εμπλακεί ο στόχος.

defence-blog

Σχόλια