Οι χώρες του Συνασπισμού Drones έχουν δημιουργήσει ένα κοινό ταμείο 45 εκατομμυρίων ευρώ για την Ουκρανία


Οι χώρες που συμμετέχουν στον «συνασπισμό drone» για την Ουκρανία, υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας, με το οποίο ιδρύεται κοινό ταμείο 45 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με κοινή δήλωση που δημοσιεύτηκε σε κυβερνητική ιστοσελίδα του Ηνωμένου Βασιλείου, αυτό το ταμείο θα επιτρέψει κοινές προμήθειες για την ταχεία και αποτελεσματική προμήθεια drones στην Ουκρανία.

«Από σήμερα, η Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Λετονία, η Νέα Ζηλανδία και η Σουηδία έχουν δεσμευτεί για περισσότερα από 45 εκατομμύρια ευρώ στο κοινό ταμείο, με αναμένονται πρόσθετες συνεισφορές», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο συνασπισμός σχεδιάζει να παραδώσει ένα εκατομμύριο drones FPV στην Ουκρανία. Τα μέλη του εργάζονται επίσης για την παροχή στο Κίεβο αναγνωριστικών, επιθετικών drones, μη επανδρωμένων αεροσκαφών με τεχνητή νοημοσύνη και δυνατοτήτων κατά των drones.

«Στο πλαίσιο του συνασπισμού θα επιδιώξουμε κοινές πρωτοβουλίες προμηθειών με στόχο την αξιοποίηση και επέκταση των εθνικών βιομηχανικών δυνατοτήτων», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Οι χώρες που συμμετέχουν στον «συνασπισμό drone» κάλεσαν επίσης και άλλα έθνη να συμμετάσχουν στις προσπάθειές τους για χρηματοδότηση. 

odessa-journal.com


Σχόλια