Cisco Θεσσαλονίκη – Αποχωρεί άρον άρον μετά από 4 χρόνια


Η εταιρεία αποχωρεί άρον άρον, πληρώνοντας τελευταία στιγμή – κατόπιν έντονων πιέσεων του δήμου - το φέσι των 147.300 ευρώ

Ήταν 25 Ιουνίου του 2020 όταν η κυβέρνηση και η τότε δημοτική αρχή της Θεσσαλονίκης πανηγύριζαν για τη δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων από την αμερικανική Cisco στη Θεσσαλονίκη. 

Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, η εταιρεία αποχωρεί άρον άρον, πληρώνοντας τελευταία στιγμή – κατόπιν έντονων πιέσεων - το φέσι των 147.300 ευρώ που είχε αφήσει στον δήμο.
Το κτίριο των παλιών σφαγείων της πόλης επιστρέφει στον Δήμο Θεσσαλονίκης, με τον  Στέλιο Αγγελούδη να ανακοινώνει το απόγευμα της Δευτέρας 1/7, ότι «ολοκληρώνεται η παρουσία της εταιρείας που είχε τη χρήση του Labattoir», τονίζοντας ότι η πολυεθνική εταιρεία επί τέσσερα χρόνια δεν κατέβαλε τις δέουσες οφειλές για τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου, τις οποίες κάλυπτε ο δήμος και ότι αυτές τελικά καταβλήθηκαν από την εταιρεία κατόπιν πιέσεων από πλευράς του δήμου.
Όπως αποκάλυψε ο Στέλιος Αγγελούδης, η αποπληρωμή του ποσού έγινε πριν περίπου δύο εβδομάδες, λέγοντας ότι το «εμβληματικό κτίριο αυτά τα τέσσερα χρόνια, δεν είχε τη χρήση για την οποία όλοι προσδοκούσαμε».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, το επόμενο διάστημα θα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο εισήγηση της αρμόδιας διεύθυνσης του δήμου για τη χρήση των χώρων του κτηρίου, το οποίο είχε παραχωρηθεί δωρεάν, για τέσσερα χρόνια, επί διοίκησης Ζέρβα, προκειμένου να λειτουργήσει εκεί το DT&S.

Σχόλια