Θερινές εκπτώσεις από σήμερα– Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές


Τα ποσοστά των εκπτώσεων στο ξεκίνημα θα κυμανθούν από 30% έως 50%.

Τα καταστήματα λιανικής λόγω των θερινών εκπτώσεων αναμένεται να προσφέρουν χιλιάδες προϊόντα σε δελεαστικές τιμές. Οι εκπτώσεις ξεκινούν σήμερα Δευτέρα (08/07) και ολοκληρώνονται το Σάββατο (31/08) ενώ, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά στις 14 Ιουλίου, την πρώτη Κυριακή της περιόδου των εκπτώσεων, με το πλαίσιο ωραρίου να καθορίζεται από 11.00 έως 20.00.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, στόχος του λιανικού εμπορίου για το φετινό καλοκαίρι είναι ο συνολικός τζίρος Ιουλίου και Αυγούστου να κινηθεί πάνω από τον περυσινό πήχη των 7 δισ. ευρώ ενώ εκτιμάται ότι τα ποσοστά των εκπτώσεων στο ξεκίνημα θα κυμανθούν από 30% έως 50% και προς το τέλος της δίμηνης εκπτωτικής περιόδου ίσως φτάσουν και στο 70%.

Υπενθυμίζεται ότι οι πέντε κλάδοι του λιανικού εμπορίου με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στον κύκλο εργασιών των θερινών εκπτώσεων είναι ο κλάδος των ενδυμάτων και υποδημάτων σε ειδικευμένα καταστήματα, ο κλάδος των καλλυντικών και φαρμακευτικών ειδών, ο κλάδος των ρολογιών και κοσμημάτων, ο κλάδος των επίπλων και οικιακού εξοπλισμού, ο κλάδος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές

Όπως και κάθε εκπτωτική περίοδο, δεν λείπουν οι επιτήδειοι που επιδιώκουν να παρουσιάσουν πλασματικές εκπτώσεις, πράγμα που κάνει την προσοχή από πλευράς καταναλωτών πιο επιτακτική από ποτέ.

Συγκεκριμένα, το κοινό καλό είναι να δίνει προσοχή στην ανακοίνωση περί μείωσης όπου πρέπει να υποδεικνύεται η προγενέστερη τιμή που εφάρμοζε η επιχείρηση για διάστημα 30 ημερών πριν από την εφαρμογή της μείωσης.

Το καθεστώς ορίζει ακόμα πως ως προγενέστερη τιμή είναι η χαμηλότερη τιμή που έφερε το προϊόν σε αυτή την περίοδο.

Τα ωράρια λειτουργίας στις θερινές εκπτώσεις

Τα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων θα παραμείνουν ως έχει, δηλαδή Δευτέρα με Παρασκευή θα ανοίγουν 09:00 – 21:00 ενώ τα Σάββατα 09:00 – 18:00.

Σχόλια