Γαλλικά στρατεύματα έτοιμα για την ασφάλεια τελετών των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού

© Ludovic Marin, AFP

Μια ανάπτυξη γαλλικών στρατευμάτων 800 ατόμων έκανε επίδειξη δύναμης γύρω από τον ποταμό Σηκουάνα του Παρισιού την Τετάρτη, καθώς η Γαλλία προετοιμάζεται για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 την επόμενη εβδομάδα..

Γαλλικά στρατεύματα βρίσκονται σε ανάπτυξη γύρω από τον ποταμό Σηκουάνα του Παρισιού, εξοπλισμένα με τα πάντα, από drones μέχρι σκύλους, καθώς η αντίστροφη μέτρηση για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων δίπλα στο ποτάμι πλησιάζει προς το μηδέν.

Οι στρατιώτες «προσπάθησαν να σχεδιάσουν για κάθε ενδεχόμενο» στη ζώνη τεσσάρων επί δύο χιλιομέτρων (2,5 επί 1,2 μίλια), όπου 10.000 αθλητές θα πραγματοποιήσουν μια υδάτινη παρέλαση στις 26 Ιουλίου, είπε ένας ανώτερος αξιωματικός στους δημοσιογράφους.

Έδωσε μόνο το μικρό του όνομα, Ολιβιέ, σύμφωνα με τους κανόνες του γαλλικού στρατού για να μιλήσει στον Τύπο.

Η ανάπτυξη 800 ατόμων πρέπει να αντιμετωπίσει ένα πυκνό αστικό περιβάλλον όπου θα μπορούσαν να εμφανιστούν απειλές από το νερό ή από τον αέρα.

Η απόπειρα δολοφονίας του περασμένου Σαββατοκύριακου κατά του υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπενθυμίζει ότι οποιοδήποτε σημαντικό γεγονός υπόκειται σε κίνδυνο επίθεσης.

«Είναι μια σύνθετη και άνευ προηγουμένου αποστολή», είπε ο αξιωματικός, υποσχόμενος ότι τα στρατεύματα «θα προσαρμοστούν σε οποιεσδήποτε αλλαγές και σε οποιαδήποτε εξέλιξη της απειλής».

«Όλα τα οπλικά συστήματα»

Μεταξύ των στρατιωτών είναι δύτες, βάρκες, μονάδες συλλογής πληροφοριών με drones, ομάδες σκύλων και στρατεύματα εξοπλισμένα με όπλα κατά των drones.

Τα στρατεύματα έδειξαν στους δημοσιογράφους εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου τυφεκίου που έχει σχεδιαστεί για να εμποδίζει τα σήματα εχθρικών drones ή ένα όπλο δύτη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί υποβρύχια.

Μερικοί δημοσιογράφοι μεταφέρθηκαν σε ένα σκάφος για μια εικονική περιπολία πάνω από μια κοίτη ποταμού που είχε "σπαρθεί" με ανιχνευτές σόναρ.

Στο πλοίο βρίσκονταν άνδρες της Λεγεώνας Ξένων εξοπλισμένοι «με όλα τα οπλικά συστήματα που τους επιτρέπουν να επέμβουν, ειδικά σε περίπτωση τρομοκρατικής απειλής», είπε ο καπετάνιος του σκάφους, ο οποίος έδωσε το όνομά του ως Κουέντιν.

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη υψηλής ταχύτητας

Την Πέμπτη θα γίνει πλήρης ενεργοποίηση της προστατευόμενης ζώνης γύρω από τον Σηκουάνα , με την είσοδο μόνο σε εξουσιοδοτημένα σκάφη

Ένα υδάτινο φράγμα  έχει στηθεί στο ανατολικό Παρίσι κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Austerlitz με μια πύλη που μπορεί να ανοίγει και να κλείνει.

Τα επιφανειακά του δίχτυα αφήνουν την πλωτή οδό ανοιχτή για να δώσουν ελεύθερα το ρεύμα του Σηκουάνα όσο δεν υπάρχει απειλή, είπε ο στρατιωτικός μηχανικός Carl, φορώντας ένα σήμα με το λογότυπο της επιχείρησης ασφαλείας με μπλε, λευκούς και κόκκινους δακτυλίους που θυμίζουν τα ολυμπιακά διακριτικά.

Ένα άλλο δίχτυ μπορεί να πέσει στον πυθμένα του ποταμού μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα για να αποκλείσει πλήρως τις υποβρύχιες επιθέσεις, πρόσθεσε.

Στα αναχώματα, στρατιώτες εκπαιδεύτηκαν με ταχέως κινούμενα drones "Parrot Anafi".

france24.com


Σχόλια