Ο υπουργός εξωτερικών του Ισραήλ προτρέπει το ΝΑΤΟ να αποβάλει την Τουρκία


Ο Κατς κατηγορεί την Άγκυρα ότι εντάχθηκε στον «ιρανικό άξονα του κακού»
αφού ο Ερντογάν είπε ότι η χώρα του πρέπει να δείξει στο Ισραήλ πόσο ισχυρό είναι

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ προέτρεψε το ΝΑΤΟ να εκδιώξει την Τουρκία τη Δευτέρα, αφού ο Πρόεδρός του Ταγίπ Ερντογάν απείλησε ότι η χώρα του μπορεί να εισέλθει στο Ισραήλ, όπως έχει κάνει στη Λιβύη και στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ στο παρελθόν.

«Υπό το πρίσμα των απειλών του Τούρκου προέδρου Ερντογάν για εισβολή στο Ισραήλ και της επικίνδυνης ρητορικής του, ο υπουργός Εξωτερικών Ισραήλ Κατς έδωσε εντολή στους διπλωμάτες να συνεργαστούν επειγόντως με όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ, ζητώντας την καταδίκη της Τουρκίας και απαιτώντας την αποβολή της από την περιφερειακή συμμαχία», ανέφερε το υπουργείο .

Ο Ερντογάν, ένας σφοδρός επικριτής του πολέμου του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς στη Γάζα,  είπε σε ομιλία του την Κυριακή: «Πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί ώστε το Ισραήλ να μην μπορεί να κάνει αυτά τα γελοία πράγματα στην Παλαιστίνη. Όπως μπήκαμε στο Καραμπάχ, όπως μπήκαμε στη Λιβύη, μπορεί να κάνουμε παρόμοια με αυτούς».

«Ο Ερντογάν ακολουθεί τα βήματα του Σαντάμ Χουσεΐν και απειλεί να επιτεθεί στο Ισραήλ. Θα πρέπει να θυμάται τι συνέβη εκεί και πώς τελείωσε», είπε ο Κατς σε μια δήλωση αργότερα την Κυριακή ως απάντηση


Σχόλια