Στον αέρα η σύμβαση  για την anti-drone ασπίδα Κύπρου


Στον αέρα είναι η σύμβαση για την εγκατάσταση συστήματος anti-drone σε πέντε κρίσιμες υποδομές της Δημοκρατίας
. Την ίδια στιγμή, ασφαλείς πληροφορίες του «Φ», αναφέρουν ότι υπάρχει ειλημμένη πολιτική απόφαση για τερματισμό της συμφωνίας με την ελλαδικών συμφερόντων εταιρεία που από το 2021 ανέλαβε να υλοποιήσει το έργο, εκτός κι αν ικανοποιηθούν δυο βασικές προϋποθέσεις που έθεσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Μάριος Χαρτσιώτης. Αν αυτές δεν ικανοποιηθούν εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, τότε θα κινηθεί αμέσως η διαδικασία που έχει δρομολογηθεί για λύση της συνεργασίας με την εν λόγω εταιρική οντότητα. 

Όλα τα πιο πάνω προέκυψαν στις αρχές Ιουλίου, μετά από ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, στην οποία, πέραν από τον κ. Χαρτσιώτη, συμμετείχαν ο υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, αρμόδιοι λειτουργοί, καθώς και εκπρόσωποι της Αστυνομίας και της Πολιτικής Άμυνας.

 Όπως πληροφορείται ο «Φ», ο κ. Χαρτσιώτης ως πολιτικός προϊστάμενος της αναθέτουσας Αρχής που είναι η Αστυνομία Κύπρου, έστειλε το μήνυμα πως η εγκατάσταση του συστήματος έπρεπε να υλοποιηθεί εδώ και καιρό και ότι υπό τις συνθήκες δεν υπάρχει περιθώριο για νέες καθυστερήσεις.

Περισσότερα στο philenews.com

 

Σχόλια