Όλο και περισσότερες εναέριες εμπλοκές Drone-On-Drone στην Ουκρανία


Οι εναέριες μάχες drones αυξάνονται... με την Ουκρανία να στρέφεται στη χρήση των FPV drones για να αναχαιτίσει ρωσικά drones.

Για να αντιμετωπίσει την μεγάλη παρουσία drones, που καθιστούν πολύ δύσκολη την κίνηση στρατευμάτων, τους ελιγμούς, τη δημιουργία αμυντικών γραμμών και την λειτουργία συστημάτων αεράμυνας, η Ουκρανία έχει αυξήσει τις επιθέσεις της σε ρωσικά εναέρια drones χρησιμοποιώντας τα δικά της γρήγορα, φτηνά και εξαιρετικά ευέλικτα First Person-View (FPV). drones .«Πολλές διαφορετικές και ανεξάρτητες ομάδες της Ουκρανίας, εργάζονται σε συστήματα για την αναχαίτιση των εχθρικών drones..

Κρίνοντας από την αυξανόμενη συχνότητα των βίντεο (και λιγότερα από τα μισά να είναι πραγματικά γεγονότα), δεν υπάρχει απλώς πρόοδος, αλλά γίνεται ένα συστημικό φαινόμενο», δήλωσε ο αναπληρωτής της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, Άμυνας και Πληροφοριών του Verkhovna Rada, Yuriy Mysyagin, στο κανάλι του στο Telegram την περασμένη εβδομάδα.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτών των επιθέσεων παρουσιάστηκε την Τρίτη, όταν η μονάδα «Signum» (της 93ης Ξεχωριστή Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας της Ουκρανίας) δημοσίευσε βίντεο από ένα drone FPV το οποίο επιχείρησε να εντοπίσει και στη συνέχεια να πλησιάζει σε ένα ρωσικό Lancet loitering munition. Δεν υπάρχει οπτική απόδειξη ότι το FPV έπληξε το Lancet, ωστόσο, το βίντεο τελειώνει με μια ακίνητη εικόνα ενός κατεστραμμένου drone στο έδαφος.

«Ένα εχθρικό καμικάζι drone εντοπίστηκε και καταστράφηκε κατά τη διάρκεια μιας εμπλοκής, προκαλώντας τη συντριβή του, χωρίς να προκληθεί ζημιά», έγραψε η μονάδα Signum στο κανάλι της στο Telegram την Τρίτη. Το γεγονός δεν μπορεί να επαληθευθεί ανεξάρτητα αυτόν τον ισχυρισμό.

Αυτό το περιστατικό ήταν το τελευταίο σε μια αυξανόμενη προσπάθεια.

«Δεν είναι πλέον μυστικό για πολλούς ότι τους τελευταίους μήνες χρησιμοποιούμε αποτελεσματικά τα drones FPV ως μέσα αναχαίτισης για την καταπολέμηση των UAV τύπου «Lancet» και «Orlan» (πράγμα που κάνουμε πολύ καλά)», σημείωσε η μονάδα Signum. 

Η πρώτη εμπλοκή drone-on-drone από τον πόλεμο της Ουκρανίας εμφανίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον Οκτώβριο του 2022.

Η άποψη μας εδώ και πολλά χρόνια είναι, πως ο καλύτερος τρόπος για να καταρρίψεις ένα drone είναι με ένα άλλο drone.  

Η ιδέα ότι η Ουκρανία επιδιώκει αυτό το είδος αντιμετώπισης είναι απολύτως λογική και η ανάγκη είναι εξαιρετικά επείγουσα, ειδικά επειδή δεν τους έχουν παρασχεθεί μέχρι στιγμής μαχητικά αεροσκάφη από συμμαχικές χώρες...

twz.com


Σχόλια