Ελλάδα Ευρωεκλογές: Η κατάσταση της δημοκρατίας και το κόστος ζωής βρίσκονται στην κορυφή των ανησυχιών των ψηφοφόρων
Σύμφωνα με το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο, το 60% των Ελλήνων δεν είναι ικανοποιημένοι με την κατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα τους και θέλουν η ΕΕ να θέσει ως προτεραιότητα την υπεράσπιση του κράτους δικαίου.
Η δυσαρέσκεια εξακολουθεί να είναι έντονη μετά το σκάνδαλο του 2022 που αποκάλυψε τις υποκλοπές στελεχών της αντιπολίτευσης και δημοσιογράφων από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ ακολούθησε το σιδηροδρομικό ατύχημα του 2023, στο οποίο η κυβέρνηση κατηγορήθηκε ότι προστάτευε τους εμπλεκόμενους πολιτικούς. Και για τις δύο υποθέσεις υπάρχουν υποψίες ότι συγκαλύφθηκαν από την κυβερνητική ελίτ.
Ο κ. Μητσοτάκης διατήρησε την πλειοψηφία των εδρών στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές του περασμένου Ιουνίου, μια πλειοψηφία που πολλοί πιστεύουν ότι διαιωνίζει την έλλειψη λογοδοσίας και την αδιαφάνεια στις τάξεις της κυβέρνησης. Το Super Poll του Euronews, ωστόσο, τοποθετεί το κόμμα του Μητσοτάκη, τη Νέα Δημοκρατία, ως το κόμμα με τις περισσότερες ψήφους.
Η κρίση του κόστους ζωής αποτελεί επίσης βασικό ζήτημα για τους ψηφοφόρους όλων των ηλικιών, με τους Έλληνες ψηφοφόρους να αναζητούν κοινές λύσεις στην Ευρώπη.
Μαρία Ψαρά, Ελληνίδα ανταποκρίτρια του Euronews στις Βρυξέλλες.
Διαβάστε ποιο είναι το το διακύβευμα ανά χώρα στις Ευρωεκλογές
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.