Στις 25 Ιουνίου η οριστική απόφαση για τον Φρέντι Μπελέρη – Απορρίφθηκε αίτημα της υπεράσπισης


«Εμένα δεν με δικάζει δικαστήριο, με δικάζει ο Έντι Ράμα», δήλωσε ο εκλεγμένος δήμαρχος και ευρωβουλευτής

Χθες, Παρασκευή 14 Ιουνίου, ολοκληρώθηκε στο Εφετείο στα Τίρανα η δίκη σε δεύτερο βαθμό και στις 25 Ιουνίου θα γίνει μια ακόμη συνεδρίαση όπου θα βγει η οριστική απόφαση για την έφεση που έχει καταθέσει ο Φρέντι Μπελέρης, ο οποίος παραμένει στη φυλακή, έχοντας καταδικαστεί πρωτόδικα με ποινή διετούς φυλάκισης.

Επίσης απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης δικαστή που δεν κληρώθηκε, αλλά διορίστηκε στη σύνθεση του δικαστηρίου, το οποίο θα εξέταζε την έφεση του Φρέντι Μπελέρη. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η συνήγορος υπεράσπισης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας και εκλεγμένου ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, έθεσε θέμα για την πρόεδρο του δικαστηρίου και ζήτησε να μην προεδρεύσει η συγκεκριμένη, καθώς είχε προεδρεύσει σε άλλες τρεις δίκες, όπου σε πρώτο βαθμό απαγορεύεται κάτι τέτοιο και επίσης η ίδια δεν κληρώθηκε, όπως γίνεται βάσει νόμου με τους δικαστές για τον βαθμό του Εφετείου σε ένα δικαστήριο, αλλά διορίστηκε πάλι από το κράτος.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο Μπελέρης δήλωσε πως είναι αθώος και υποστήριξε πως «εμένα δεν με δικάζει αυτή η σύνθεση του δικαστηρίου, αλλά με δικάζει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα». Αθώος, εξάλλου, δήλωσε και ο άλλος κατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση, Παντελής Κοκαβέσης.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, η δικηγόρος του Μπέλερη αποδόμησε όλο το κατηγορητήριο και μίλησε για τον κύριο μάρτυρα κατηγορίας, ο οποίος βρισκόταν την ίδια στιγμή σε δύο σημεία, τόσο στην Αυλώνα όσο και στη Χειμάρρα, ενώ μίλησε για τα χρήματα που πήραν οι μάρτυρες που κατέθεσαν ψευδώς. «Αυτό που έχει στηθεί από την πρώτη στιγμή δεν στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα», σημείωσε η δικηγόρος και πρόσθεσε ότι «ακόμη και οι ηχογραφήσεις που επικαλούνται οι εισαγγελείς ποτέ δεν ήρθαν στο δικαστήριο και μάλιστα όταν αυτές μετατράπηκαν σε κείμενο δεν έγιναν λέξη προς λέξη, αλλά κάποιοι έδωσαν την έμφαση που θέλανε να δώσουν και δημιούργησαν νέους διαλόγους».

Αξίζει να σημειωθεί πως, στην περίπτωση που η διετής ποινή φυλάκισης του Μπελέρη μειωθεί κατά τρεις μήνες, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας «αυτόματα» θα αφεθεί ελεύθερος. Ωστόσο, οι εισαγγελείς ζήτησαν σήμερα να παραμείνει σε ισχή η πρωτόδικη απόφαση, δηλαδή η ποινή φυλάκισης δύο χρόνων.

Σχόλια