Επίδειξη στο DOD καινοτόμου συστήματος anti-drone νεοφυούς εταιρείας της Καλιφόρνια



Η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Skylark Labs με έδρα την Καλιφόρνια, ολοκλήρωσε τις δοκιμές του συστήματος anti-drone (c-UAS) για τους ενδιαφερόμενους φορείς του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Οι δοκιμές αφορούσαν  στην επίδειξη  του Aerial Reconnaissance & Elimination System ( ARIES ), μια τεχνολογία που αναπτύχθηκε για την ανίχνευση & την παρακολούθηση των εχθρικών drones που βρίσκονται πέρα ​​από τον οπτικό ορίζοντα.
Κατά τη διάρκεια των προσομοιώσεων παρακολούθησης σε διαφορετικά σενάρια, η πλατφόρμα ARIES εντόπισε απειλές σε μεγάλες αποστάσεις, παρακολούθησε τις αντίστοιχες διαδρομές πτήσης και εντόπισε άλλες πιθανές απειλές με βάση τους ελιγμούς τους.
Επιπλέον, το σύστημα επέδειξε την ικανότητά του έγκαιρης προειδοποίησηςτων εισερχόμενων drones, για έγκαιρη απόκριση & αποτελεσματικότητα στις επιχειρήσεις c-UAS.
Οι δυνατότητες ανίχνευσης και παρακολούθησης με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη του ARIES είναι πραγματικά εντυπωσιακές
Η ικανότητα εντοπισμού πιθανών απειλών σε εκτεταμένες περιοχές και παροχής πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο αλλάζει το παιχνίδι για τις επιχειρήσεις κατά των UAS.
«Η καινοτόμος προσέγγιση της Skylark Labs έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει σημαντικά την ικανότητα του Στρατού να προστατεύει τις δυνάμεις του από την αυξανόμενη απειλή των μη επανδρωμένων εναέριων συστημάτων».
Άλμα προς τα εμπρός
Η Skylark σημείωσε ότι η δοκιμή τόνισε την αφοσίωση της εταιρείας στην παροχή καινοτόμων λύσεων τεχνητής νοημοσύνης για τον στρατό των ΗΠΑ και τις κοινότητες πληροφοριών.
«Το ARIES αντιπροσωπεύει ένα άλμα προς τα εμπρός στην τεχνολογία αντι-UAS», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Skylark Labs Dr. Amarjot Singh .
«Με την ανάλυση των τροχιών των ανιχνευμένων drones, το σύστημα μπορεί γρήγορα να διαφοροποιήσει μεταξύ φιλικών και εχθρικών UAS, παρέχοντας κρίσιμες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για την ταχεία λήψη αποφάσεων για την αντιμετώπιση μη εξουσιοδοτημένων drones».
ARIES για την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ
Οι δοκιμές του ARIES ακολούθησαν την επιλογή του συστήματος, από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, για ένα πρόγραμμα έρευνας καινοτομίας για μικρές επιχειρήσεις.

Η ξεχωριστή προσπάθεια στοχεύει να ενισχύσει τις δυνατότητες κατά των drones μέσω «πρωτοποριακών τεχνολογιών» που προέρχονται από εμπορικούς εταίρους.
«Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και να έχουμε ουσιαστικό αντίκτυπο στην ενίσχυση των δυνατοτήτων ανίχνευσης και παρακολούθησης UAS." δήλωσε ο εκπρόσωπος της Skylark Labs.

The defense post


Σχόλια